eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kövér: Az MSZP és az SZDSZ még mélyebbre is kerülhet!

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint amennyiben az eddigi irányban mennek az ország dolgai, akkor az MSZP és az SZDSZ még ilyen eredményt sem tud majd elérni a jövőre esedékes országgyűlési választáson. Kövér László az InfoRádiónak azt mondta: az elmúlt hét évben az országot módszeresen tönkretevő kormányzó koalíció teremtette meg az előfeltételét annak, hogy létrejöjjön és megerősödjön egy radikális jobboldali párt.

Egy radikális jobboldali párt létrejöttének és megerősödésének az teremtette meg az előfeltételét, hogy az elmúlt hét évben a magát baloldalinak nevező kormánykoalíció módszeresen tönkretette az országot, lelökte a középréteget a szociális lejtőn, az emberek tömegeiben félelmet vagy rosszérzést idézett elő, valamint sáros bakancsát beletörölte az emberek millióinak önérzetébe - emelte ki az InfoRádiónak nyilatkozva Kövér László.

A Fidesz országos választmányának elnöke azt mondta: egy tisztességes, normális demokráciában a dolgok el sem jutottak volna idáig, a kormány nem lenne hatalmon már évek óta. Egy magát demokratikusnak gondoló párt nem vetemedett még arra Európában, hogy módszeresen, összeesküvésszerűen csapja be választóit a közérdekű adatok meghamisításával, adócsökkentési programok blőd ígéretével - tette hozzá.

Nehéz megmondani, hogy van-e bennük a becsületnek annyi maradéka és a demokratikus politikai kultúrának valami csírája, hogy egy ekkora zakó után úgy gondolják, tarthatatlan, hogy egy egész országgal szemben kormányozzanak - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Kövér László szerint adni kell pár nap gondolkodási időt az MSZP-nek, hátha megérlelődik bennük az a felismerés, hogy lesz még ennél rosszabb választási eredményük is. Ha az eddigi irányban mennek az ország dolgai, akkor az MSZP és az SZDSZ még ilyen eredményt sem tud majd elérni a jövő évi országgyűlési választáson - tette hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×