eur:
389.15
usd:
363.62
bux:
68165.89
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fodor: Az SZDSZ talpra fog állni

Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője szerint Bajnai Gordonnak az Európai Parlamenti választás után be kellett volna nyújtania lemondását. Fodor Gábor, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese pedig azt mondta az Országgyűlés napirend előtti vitájában, hogy a demokratikus pártoknak össze kell fogniuk a szélsőjobb térnyerése ellen.

Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon miniszterelnöknek szembe kellene néznie azzal, hogy az MSZP az SZDSZ támogatásával tönkretette az országot minden szempontból, ami miatt érthető az elszegényített és kifosztott emberek elkeseredése.

"A józan ész és a minimális erkölcsi belátás alapján Önnek ma be kellett volna nyújtania lemondását, és meg kellett volna szavazniuk az új választás kiírását" - hangsúlyozta napirend előtti felszólalásában.

Semjén Zsolt felszólította a kormányt, hogy ne privatizáljon és ne adósítsa el jobban az országot, mandátumának lejártáig szorítkozzék ügyvezetői teendők ellátására.

Fodor Gábor, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott, a vasárnapi voksolás üzenetéből érteni kell minden pártnak.

"Nekünk, a Szabad Demokraták Szövetségének tudomásul kell vennünk, és nincs rajta mit szépíteni: ez egy komoly kudarc. Egy olyan kudarc, amely nyilván nem az elmúlt hónapokból táplálkozik, hanem egy több éves politikának az eredménye."

Fodor Gábor szerint az egész magyar közéletnek le kell vonnia a tanulságokat, mert egyetlen egy demokratikus párt nem mehet el szó nélkül amellett, hogy Magyarországon középpárttá vált a szélsőjobb. A politikus azt kérte a demokratikus pártoktól, hogy a rendszerváltás értékeinek megvédése miatt fogjanak össze a szélsőjobb térnyerése ellen.

Fodor Gábor hangsúlyozta, az SZDSZ talpra fog állni, mert a magyar történelem fontos része a magyar szabadelvűség, amit az elkövetkező időben a párt képviselni kíván.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×