eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dávid Ibolya: Az EP-választás után újjáalakulhat az MDF-frakció

Az európai parlamenti választások után újjáalakulhat az MDF országgyűlési frakciója - mondta Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában. A pártvezető úgy véli: a június 7-i szavazás létrehozhatja a "törésvonalat a demagógok és a józan realisták között".

Ha az MDF a június 7-i EP-választáson sikeres lesz, az nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy június 8-a után újjáalakuljon a párt frakciója a parlamentben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a demokrata fórum vezetője, aki szerint a független képviselők közül most is lenne ember, de a párt jelenleg az EP-kampánnyal van elfoglalva, nem pedig a frakcióalakítással.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: pártja komoly árat fizetett azért, amiért vállalta, hogy legyen vége a hisztérikus, mellébeszélő, az embereket félrevezető politikának, és kiállt a Reformszövetség, valamint saját, a realitásokra épülő válságkezelő programja mellett.

A politikus törvényszerűnek nevezte, hogy "egymásra talált" a Reformszövetség javaslata, az MDF válságkezelő csomagja és Bokros Lajos A reformok kritikus tömege című tanulmánya.

Az a célunk, hogy a sok törésvonal, amely szétválasztja a magyarokat egy nagy törésvonallá alakuljon át, és a demagógok, illetve a józan realisták között jöjjön létre - hangoztatta Dávid Ibolya, aki szerint "a fejéről a talpára kell állítani a magyar politikát, és apró lépésekkel kell elindulni egy normális polgári demokráciában kialakult konzervatív gazdaságpolitika irányába". Az MDF elnöke bízik abban, hogy a június 7-ei EP-választás felgyorsítja ennek a törésvonalnak a létrejöttét.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×