eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Belső depresszió" – Mihez kezd most az ellenzék?

Az InfoRádió választási elemzői vizsgálták meg a kérdést vasárnap éjszaka.

Mi jön most az ellenzéki oldalon? - hangzott a körkérdés Orbán Viktor győzelmi beszéde után az InfoRádió műsorában megszólaló elemzők felé.

Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint többféle megfejtés lehet, mivel a Fidesztől is jobbra lévő Mi Hazánk is bejutott a parlamentbe.

Novák Zoltán hozzátette, Orbán Viktor beszédéből az világlott ki, hogy "már győztünk így is, úgy is", utalva arra, hogy bármilyen ellenzéki stratégia mellett győzött már a Fidesz-KDNP.

"Nem sikerült egységes kampányt vinni, de hogy rosszabb eredményt érnek el úgy, hogy úgy érzik, mindent megtettek, ebből nem tudni, mi következik"

- tette hozzá.

Szerinte sokan bírálták az ellenzéket már amiatt is, hogy parlamenti ellenzékként viselkedett, miközben rendszerellenzéknek tüntette fel magát.

"Gondolhatja az ellenzék, hogy választáson nem lehet megverni a Fideszt" - fejtegette újra Csizmadia Ervin.

Szerinte jöhet "diktatúrás retorika", és jöhet az is, hogy a "nyugatos projektet" újradefiniálják, meg kell vizsgálniuk ezt.

Novák Zoltán elképzelhetőnek tartja, hogy egy olyan küzdelem következik, amelyben

az EU erővől fog politizálni az Orbán-kormánnyal szemben.

De akár enyhíthet a feszültségen az, hogy háború zajlik a szomszédban, és egységet kell mutatni.

"Ha megjönnek az RRF-pénzek, akkor úgy döntött Brüsszel, hogy az egység fontosabb Európában" - fejtegette, megállapítva, hogy a választás előtti időben azért "romokban volt az Orbán-kormány külpolitikája".

Csizmadia Ervin megjegyezte azt is, hogy az ellenzéki politikusok közül este 11-ig nem beszélt még senki, ami "belső depresszióra" utal.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×