eur:
394.07
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Behozhatatlan a Fidesz-KDNP előnye, Orbán Viktor alakíthat ismét kormányt

A szavazok 95 százalékának megszámlálása után úgy tűnik, ismét kétharmadot szerezhetnek a kormánypártok az új parlamentben.

A Nemzeti Választási Iroda mandátumszámítása szerint a Fidesz-KDNP-nek 135, az Egységben Magyarországért pártjainak 56, míg a Mi Hazánknak 7 mandátuma lehet az új Országgyűlésben. Bejut a német nemzetiségi képviselő, Ritter Imre.

Ezzel az is eldőlt már, hogy Orbán Viktor sorozatban negyedszer, összesen pedig ötödször alakíthat kormányt, és már csak az a kérdés, hogy sorozatban negyedik alkalommal is kétharmados parlamenti többség áll-e majd mögötte.

A feldolgozott adatok alapján a Fidesz-KDNP 47 listás és 88 egyéni képviselői helyet szerezhet, az ellenzéke 38 listást és 18 egyénit, míg a Mi Hazánk minden képviselője listáról kerülhet be a parlamentbe.

Az országos listán eddig a Fidesz-KDNP 2 540 196 szavazatot könyvelhetett el, ez az összes megszámolt voks 53,25 százaléka. Az Egységben Magyarországért 1 662 502 szavazata 34,85 százalékot ér, és a Mi Hazánk bőven megugorja az ötszázalékos bejutási küszöböt (6,24 százalék).

Az MKKP nem jut be a parlamentbe, nagyjából a szavazatok három százalékára számíthat (3,25 százalék).

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×