eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megkezdik a levélszavazatok feldolgozását az NVI munkatársai a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti székházában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, a szavazóhelyiségek zárása után 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Elemzők: beárazhatta a Fidesz a gyermekvédelmi népszavazás eredménytelenségét

Az ellenzék - az InfoRádió elemzői szerint - nem tudta tartalommal megtölteni, hogy hogyan érti: kelet vagy nyugat.

"Nem múlik semmi a népszavazáson" - szögezte le a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban az InfoRádiónak Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatási igazgatója.

A Fidesz szerinte beárazta még az érvénytelenséget is, erről szóltak is már vasárnap este nyilatkozatok, amikor "egymillió egy irányba mutató szavazatról" beszéltek a Brüsszelnek szóló migráció témájú népszavazás kapcsán, amely annak idején eredménytelennek bizonyult.

Csizmadia Ervin, a Méltányosság igazgatója az InfoRádióban vasárnap este ehhez hozzátette, több politikai erő azon munkálkodott, hogy érvénytelen legyen a népszavazás, ami sikeres is lehet, "ha még ezt is megnyerné a Fidesz, mindent vinne" - jelezte.

A műsorban elhangzott, hogy a Fidesz még azt is elérte, hogy közel legyen az eredményességhez a népszavazás azáltal, hogy egy napon tartottak népszavazást az országgyűlési választásokkal.

Azt is fejtegették a politológusok, hogy bár az ellenzék részben sikerrel vitte nyugat-kelet koordináta-rendszerre a népszavazási kérdést, de azt, hogy mi nyugat és mi kelet, nem tudta az ellenzék sikerrel elmagyarázni. "Vesztes cucc" - ezzel jellemezte Csizmadia Ervin az ellenzék kudarcát a kérdésben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×