eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Megkezdik a levélszavazatok feldolgozását az NVI munkatársai a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti székházában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, a szavazóhelyiségek zárása után 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Elemzők: beárazhatta a Fidesz a gyermekvédelmi népszavazás eredménytelenségét

Az ellenzék - az InfoRádió elemzői szerint - nem tudta tartalommal megtölteni, hogy hogyan érti: kelet vagy nyugat.

"Nem múlik semmi a népszavazáson" - szögezte le a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban az InfoRádiónak Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatási igazgatója.

A Fidesz szerinte beárazta még az érvénytelenséget is, erről szóltak is már vasárnap este nyilatkozatok, amikor "egymillió egy irányba mutató szavazatról" beszéltek a Brüsszelnek szóló migráció témájú népszavazás kapcsán, amely annak idején eredménytelennek bizonyult.

Csizmadia Ervin, a Méltányosság igazgatója az InfoRádióban vasárnap este ehhez hozzátette, több politikai erő azon munkálkodott, hogy érvénytelen legyen a népszavazás, ami sikeres is lehet, "ha még ezt is megnyerné a Fidesz, mindent vinne" - jelezte.

A műsorban elhangzott, hogy a Fidesz még azt is elérte, hogy közel legyen az eredményességhez a népszavazás azáltal, hogy egy napon tartottak népszavazást az országgyűlési választásokkal.

Azt is fejtegették a politológusok, hogy bár az ellenzék részben sikerrel vitte nyugat-kelet koordináta-rendszerre a népszavazási kérdést, de azt, hogy mi nyugat és mi kelet, nem tudta az ellenzék sikerrel elmagyarázni. "Vesztes cucc" - ezzel jellemezte Csizmadia Ervin az ellenzék kudarcát a kérdésben.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×