eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szavazásra várakozók állnak sorban a hivatalos zárás után Újbudán, a Bocskai István Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án. Az országban itt a legmagasabb, 10 764 a szavazásra átjelentkezők száma. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják voksukat.
Nyitókép: Mohai Balázs

Sokkal kevesebb fővárosi szavaz átjelentkezéssel most, mint négy éve

A XI. kerületi "kígyók kígyózására" aligha kerül sor, 10 ezer helyett 6 ezer átjelentkező lesz a nevezetes helyszínen.

Csaknem 61 ezren szavaznának a fővárosban átjelentkezéssel, ez harminc százalékkal kevesebb, mint négy évvel ezelőtt – derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának adataiból.

Négy évvel ezelőtt 200 ezren jelentkeztek át valamelyik magyarországi településre, a fővárosban az átjelentkezők száma 86 ezer volt. A www.valasztas.hu adatai szerint a fővárosba 60 937-en kértek átjelentkezést.

  1. A XI. kerület erre kijelölt szavazókörében várják a legtöbb átjelentkezőt, ide 6137 ilyen szavazót várnak. Négy évvel ezelőtt itt 10 764-en akartak átjelentkezéssel szavazni.
  2. A második legtöbb átjelentkezőt a XIII. kerület kijelölt szavazókörébe várják: ide 5682-en jelentkeztek át, míg négy évvel ezelőtt 7865-en.
  3. A VIII. kerületi székhelyű, fővárosi 6. számú országgyűlési egyéni választókerületbe – amely a VIII. és IX. kerületet fedi le – összesen 8121-en jelentkeztek át, de ebből 4358-an a IX. kerület, 3763-an pedig a VIII. kerület átjelentkezéssel szavazók számára kijelölt szavazókörébe mehetnek szavazni.
  4. A XIV. kerületbe 5365, a III. kerületbe 3828 választópolgár jelentkezett át.

A legkevesebb átjelentkezőt, 1354-et a XVII. kerületbe várják.

Azok a választópolgárok, akik április 3-án nem a lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen kívánnak élni választójogukkal, március 25-én 16 óráig kérhették átjelentkezésüket egy másik magyarországi településre.

Aki meggondolja magát, és mégis a lakóhelye szerinti településen kíván szavazni, az április 1. 16 óráig személyesen vagy ügyfélkapun keresztül vonhatja vissza átjelentkezési kérelmét.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×