eur:
390.95
usd:
366.16
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

A hajrájához ért a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb pénteki híreket.

2018.04.06. 20:19

Így látja a magyar választást és Orbán Viktort a nyugati sajtó

A nemzetközi sajtó cikkei és kommentárjai egyöntetűen a kormánypárt győzelmére számítanak a vasárnapi választáson, és hangsúlyozzák, hogy Orbán Viktor a migráció témájára alapozta kampányát.

2018.04.06. 20:00

Szél Bernadett: erős LMP-vel lehet új alapokra helyezni az országot

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint pártja a saját lábára tudja állítani az országot. Szél Bernadett az LMP pénteki kampányzáró rendezvényén méltányos béreket, az oktatás rendbetételét, szociálisbérlakás-programot és az egygyermekesek jelentősebb támogatását ígérte.

2018.04.06. 19:35

A kormány az Alkotmánybírósághoz fordul

A kormány nem ért egyet a Kúria döntésével plakátügyben.

2018.04.06. 19:30

Gyurcsány: nem adhatjuk oda az országunkat

A vasárnapi választás nem lesz szabad és tisztességes, de akkor is el kell menni szavazni - szólította fel a részvételre a baloldali ellenzéki szavazókat a Demokratikus Koalíció elnöke a párt pénteki, budapesti kampányzáró rendezvényén.

2018.04.06. 19:20

Karácsony Gergely: csak a változást akaró polgár tudja legyőzni Orbán Viktort

A vasárnapi választáson egy kihívója van Orbán Viktornak, a változást akaró választópolgár - jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a pártszövetség kampányzáróján.

2018.04.06. 18:34

Orbán Viktor: sorsdöntő választás következik

" Egy hazánk van, nincs másik. El akarják venni az országunkat. A migránsokat nekünk kell eltartani. Két jövő közül kell választani: az egyiket Soros jelöltjei kínálják, a másikat a Fidesz és a KDNP jelöltjei képviselik" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Székesfehérváron, a Városház téren, a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén.

2018.04.06. 17:11

Vona: a Jobbik segíteni fogja a fiatalok otthonhoz jutását

A Jobbik-kormány április 9-étől azt fogja üzenni a magyar embereknek, hogy az otthonok biztonságát, különösen a fiatalok otthonhoz jutását segíteni kívánja - jelentette ki az ellenzéki párt elnöke pénteken Hajdúnánáson.

Vona Gábor az utcafórumát követő rögtönzött tájékoztatóján pártja programjának otthonteremtési csomagját mutatta be, miután szerinte a fiatalok számára az egyik legsúlyosabb kérdés az, hogy lesz-e lakásuk, tudnak-e valahol élni, lesz-e fedél a fejük felett. A Jobbik otthonteremtési csomagja három pillérre épül: a devizahitelesek igazságtételére, a csok megtartására, valamint a bérlakásépítési programra - sorolta a pártelnök.

A részleteket ismertetve a devizahitelek rendezéséről azt mondta, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítják és újraszámolják a hiteleket, és megnézik: "ezek után az adós tartozik-e a banknak vagy már a bank tartozik az adósnak".

2018.04.06. 17:09

Lázár: meg kell védenünk az országunkat

Meg kell védenünk az országunkat a külső fenyegetéstől, ezért szükség van a rendőrség további megerősítésére, a létszám emelésére, a törvények szigorítására - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Nagylakon.

Lázár János a nagylaki határátkelőhely megnyitásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hangsúlyozta, Nagylak és Csanádpalota térségében - kerítés híján - az elmúlt hónapokban folyamatosan érkeztek a migránsok.

A rendőrségi intézkedéseknek köszönhetően jelenleg már északabbra próbálkoznak az embercsempészek - tette hozzá. A kormány - ha a migráció nem szűnik meg vagy fokozódik - készen áll arra, hogy Nagylaktól Mezőhegyesig is határzárat emeljen - közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

2018.04.06. 16:37

LMP-s javára lép vissza az MSZP-P jelöltje Gödöllőn

"Megtörtént a várva várt megállapodás! A magyar emberek, a magyar baloldal elvárásainak eleget téve, a pártok közötti megállapodás alapján visszalépek Lengyel Szilvia javára" – jelentette be Makrai Zoltán, az MSZP-P gödöllői jelöltje a Facebook-oldalán.

2018.04.06. 16:34

Itt a nagy mandátumkörkép - az összes becslés egy helyen

Legutolsó felmérésében az összes közvélemény-kutató Fidesz-győzelmet jósolt vasárnapra. Volt olyan elemzés, amely kiugróan magas részvétel esetén a Fidesz parlamenti többségének elvesztését sem zárta ki, míg a Medián mérése a kormánypártok kényelmes kétharmados többségét valószínűsítette.

2018.04.06. 16:20

Visszalépteti hat jelöltjét a Momentum

Visszalépéseket jelentett be péntek délután a Momentum.

2018.04.06. 15:47

Leállt a valasztas.hu, határidőt hosszabbítottak

Nagyjából délután két órától nem működött a valasztas.hu honlap, amelyen így nemcsak a választással kapcsolatos információk nem voltak elérhetők, hanem például azok sem tudtak ügyet intézni, akik a lakóhelyüktől távol, de Magyarországon szeretnének szavazni. Az átjelentkezési határidőt 17 óráig meghosszabbították.

2018.04.06. 15:47

Jogsértő volt a kormány STOP plakátkampánya

A Kúria az ügyben hozott korábbi NVB-döntés felülvizsgálataként határozott úgy, hogy Magyarország Kormánya megsértette a pártok közötti esélyegyenlőséget azzal, hogy a 2018. március 26. napjától közzétett figyelemfelhívó kampányának STOP feliratú, tömött sorokban menetelő migránsokat/menedékkérőket ábrázoló plakátjaival a FIDESZ-MPSZ és KDNP jelölőszervezetek választási kampányát erősíti - olvasható a Kúria honlapján.

2018.04.06. 15:29

Gulyás Gergely: nem látom jelentőségét és realitását a kétharmadnak

Interjút adott a hvg.hu-nak Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője. Többek között azt mondta, hogy az Európai Unió átlagos életszínvonalához való felzárkózást az összes párt közül csak a Fidesz nyújthatja a következő négy évre. Egyetért a migráció sorsdöntő jelentőségével, de "ha a témát egy gondolatkísérlet erejéig teljes egészében kizárjuk a kampányból és megnézzük, hogy az ország hol tart és honnan hová jutott, akkor is racionális döntés bizalmat szavazni a jelenlegi kormánypártoknak".

Kijelentette: "bár a Soros György által támogatott szervezetek általában egy jobboldali, konzervatív kormánynak sosem voltak a nagy barátai és hívei, de mindaddig, amíg nem az illegális bevándorlást támogatták, addig nem volt akadálya a békés egymás mellett élésnek. Tehát mi nem Soros György szervezeteinek a kormánnyal szembeni általános kritikájával nem tudunk együtt élni, hanem az illegális migráció támogatásával."

A választási esélyekkel kapcsolatban kijelentette: "a mi célunk egyértelműen az, hogy legalább száz mandátumunk legyen, és ezzel kormányt tudjunk alakítani. Minden ennél nagyobb bizalom megtisztelő ajándék, de száz mandátum elegendő a kormányalakításhoz. Nem látom különösebb jelentőségét, és semmilyen realitását a kétharmadnak".

2018.04.06. 14:04

Eddig 166 külföldi megfigyelő regisztrált a választásra

Eddig 166 külföldi megfigyelő regisztrált a vasárnapi országgyűlési választásra - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett listából.

2018.04.06. 13:34

Elemzők az Arénában: ilyen lehet majd az eredmény április 8-án

A Nézőpont Intézet szerint 65 százalék körül, a Publicus Intézet szerint pedig 65 és 70 százalék lehet a részvételi arány a vasárnapi parlamenti választáson - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport és Pulai András, a Publicus Intézet vezetője vendége lesz az InfoRádió vasárnap este 7 órakor kezdődő választási műsorának is.

2018.04.06. 12:54

Újabb LMP-s visszalépés

Kiss Csaba, az LMP képviselőjelöltje Pest megye 5. választókerületében (Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd és Veresegyház) visszalépett a DK-s Rónai Sándor javára, mert szerinte az ajánlások szerint ő az esélyes az ellenzéki jelöltek közül.

2018.04.06. 12:24

Karácsony Gergely: a mostani választás 1989 szellemét hozza vissza

1989-hez hasonlította a mostani választást az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Budapesten, miután tárgyalt Udo Bullmann-nal, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának közelmúltban megválasztott vezetőjével.

2018.04.06. 12:00

Gulyás Gergely: sorskérdés a bevándorlás, a kampány pedig mindent alulmúlt

A Fidesz frakcióvezetője szerint a számtalan politikai vita közepette a bevándorlás valóban sorskérdés: ha egyszer hibáznak ebben a kérdésben, akkor "nincs visszaút" - olvasható a pénteki Magyar Hírlapban. Az interjúban arról is beszélt, hogy színvonalában az idei kampány minden eddigit alulmúlt, pedig korábban még bíztak abban, hogy az ország előtt álló legfontosabb kérdésekről az egymással szemben álló politikai erők megismertethetik véleményüket a választópolgárokkal. De az ellenzék a "botránypolitizáláson" kívül semmi másban nem érdekelt.

2018.04.06. 11:58

A nemzetiségi választók ma délutánig meggondolhatják magukat

Péntek 16 óráig dönthetnek a nemzetségi névjegyzékbe az országgyűlési választásra is kiterjedő hatállyal felvett választópolgárok úgy, hogy nem nemzetiségük listájára, hanem pártlistára kívánnak szavazni vasárnap.

2018.04.06. 11:47

A hétvégén is nyitva lesznek a kormányablakok és az okmányirodák

Szombaton és vasárnap is nyitva lesznek a kormányablakok és az okmányirodák, a pénteki nyitvatartást pedig meghosszabbították, hogy az országgyűlési választással összefüggésben segítsék a személyazonosságot igazoló okmányok megújítását, kiváltását, cseréjét és pótlását. Mindhárom nap reggel héttől este hét óráig várják az ügyfeleket.

2018.04.06. 11:07

Kampányzárók délutánja

A Fidesz és a baloldal is ma tartja meg a kampányzáró rendezvényét, a Jobbik azonban nem hirdetett meg ilyet.

2018.04.06. 10:35

Facebook-oldalán kérleli az ellenzéket Juhász Péter

Az Együtt elnöke Facebook-oldalán írt bejegyzésében szólította fel az LMP-t és a Momentumot, hogy léptessék vissza jelöltjeiket. Többek között azt írta: "Kérem az LMP-t és a Momentumot, hogy léptessék vissza jelöltjeiket! Ha kell, könyörgöm nekik! Azt ígérték, az utolsó héten megteszik, de már csak órák vannak hátra a választásig!" Hozzátette, "ahhoz, hogy legyen reális esélye a kormányváltásnak legalább 50 helyen elő kell állítani azt a helyzetet, hogy egy jelölt álljon szemben a Fidesszel! Az LMP-nek ma még több mint 100, a Momentumnak több mint 90 helyen áll jelöltje".

2018.04.06. 09:39

Dömötör: az a kérdés, hogy magyar lesz-e Magyarország vagy nyílt társadalom

Üzenetértékűnek nevezte a vasárnapi magyarországi választás eredményét az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hangsúlyozva, Európában egyre több helyen büntetik a szavazók azokat a politikai erőket, amelyek nem hajlandóak figyelembe venni a bevándorlás következményeit.

2018.04.06. 09:03

Így nézhet ki a parlament a választások után – itt a legújabb mandátumbecslés

A Republikon Intézet legfrissebb mandátumbecslése szerint a Fidesz abszolút többségére lehet számítani a vasárnapi választások után.

2018.04.06. 09:02

A Fidesz kizárta a koalíciókötés lehetőségét

A Fidesz-KDNP egyetlen ellenzéki párttal sem kötne koalíciót - jelentette ki a Magyar Időknek Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.

2018.04.06. 09:02

Ma 16 órakor fontos választási határidő jár le

Eddig több mint 150 ezren jelezték, hogy a vasárnapi országgyűlési választáson Magyarországon, de lakóhelyüktől távol akarnak szavazni. Pénteken 16 óráig van még lehetőség az átjelentkezésre, és addig kérhető mozgóurna is.

2018.04.06. 09:02

Ilyen volt az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita

Határozottan kizárták a választások utáni koalíciókötés lehetőségét a jelenleg kormányzó Fidesszel az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és az LMP miniszterelnök-jelöltjei az RTL Klub csütörtök este sugárzott vitaműsorában. A Fidesz-KDNP egyetlen ellenzéki párttal sem kötne koalíciót - jelentette ki a Magyar Időknek Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×