eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Kampányzárók délutánja

A Fidesz és a baloldal is ma tartja meg a kampányzáró rendezvényét, a Jobbik azonban nem hirdetett meg ilyet.

A Fidesz és a KDNP ma délután öt órakor, Székesfehérváron tart kampányzárót. A Városház téren Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás képviselő-jelölt után Orbán Viktor mond beszédet. Ezt a miniszterelnök jelentette be az Echo Tv-ben.

"Székesfehérváron pénteken délután tartjuk az országos kampányzárónkat, ami egy magyar kampányzáró, vagyis nem lezárja a kampányt, hanem megnyitja annak utolsó szakaszát. A régi bölcsesség szerint az amerikai nem köszön, de elmegy, a magyar elköszön, de marad.

Mi is úgy zárjuk be a kampányt, hogy arra hívjuk fel az embereket, hogy még kampányoljanak a hátralévő két napban,

és hozzanak el mindenkit, maguk is menjenek el, és hozzák el minden ismerősüket, akiknek fontos Magyarország jövője, és utána a Jóisten kezében vagyunk mindannyian" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester szerint a Fidesz-KDNP kampányzáró rendezvényének lesz egy meglepetésvendége is. Azt nem árulta el, hogy kicsoda, de nem kizárt, hogy Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke lesz az, ő ugyanis éppen ma látogat Magyarországra, hogy részt vegyen a szmolenszki légi katasztrófa emlékművének felavatásán.

Az MSZP és a Párbeszéd is ma délután öt órakor tart kampányzárót Budapesten, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, ahol Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke, Molnár Gyula, a párt országos elnöke és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt mond beszédet.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc egy órával korábban, délután négykor az újlipótvárosi Szent István parkban várja a párt szimpatizánsait. Az LMP kampányzárója is a 13. kerületben lesz ma délután négy órától: a párt miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett egy szállodában beszél majd a kampány tanulságairól és a választás tétjéről.

A Jobbik egyelőre nem hirdetett meg országos kampányzárót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×