eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő beszédet mond a Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című, a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. március 19-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Biztosan vezet a Fidesz - itt a legújabb kutatás

Öt párt vagy pártszövetség juthat be a parlamentbe - derül ki a ZRI Závecz Research Intézet felméréséből.

A ZRI Závecz Research Intézet felmérése szerint a választópolgárok 59 százaléka jelezte, hogy biztosan részt vesz a vasárnapi parlamenti választáson. A korábbi választásokat közvetlenül megelőző mérések és valóságos részvételi arányok összevetéséből 64-68 százalékos részvétellel számolnak - írja az Index.

A kutatás szerint a Fidesz-KDNP magabiztosan vezet.

  • A kormánypártok támogatottsága 46 százalékos,
  • a Jobbik 19 százalék,
  • a MSZP-Párbeszéd 14 százalék,
  • a DK 9,
  • a LMP 7 százalékra számíthat.
  • A Momentum 2 százalékon áll,
  • az Együtt és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékos támogatottsággal bír.

A ZRI felhívta a figyelmet, hogy a parlamenti választás eredményének előrejelzése nemcsak az ilyenkor szokásos tényezők – az emberek egy részének elzárkózása a közvélemény-kutatásoktól, rejtőzködés a pártpreferenciákat firtató kérdés hallatán – miatt különösen nehéz, hanem azért is, mert három új, a választói magatartást befolyásoló jelenséggel is szembesülnek a választópolgárok. A koordinált indulások, a visszalépések és az esélyes ellenzéki képviselők megnevezése nagyon is befolyásolhatja az egyes választókerületek eredményét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×