eur:
393.34
usd:
367.71
bux:
66268.5
2024. április 24. szerda György
Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő beszédet mond a Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című, a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. március 19-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Így állnak a pártok a hajrában - kijött a legújabb felmérés

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásban – a választások előtt utoljára – vizsgálta a pártok támogatottságát. A szervezet két héttel ezelőtti kutatásához képest a Fidesz támogatottsága két százalékpontot csökkent, így 25 százalék. Az MSZP tábora egy százalékpontot növekedve 13, a Jobbiké két százalékponttal történő növekedés után 14 százalék.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 45 százalék. A párt szavazóinak aktivitása átlagos és enyhe elbizonytalanodás tapasztalható. Az MSZP támogatottsága ebben a körben 19 százalék. A párt szavazóinak aktivitása meglehetősen magas. A Jobbikra a biztos szavazók 20 százaléka voksolna. Támogatóik aktivitása továbbra is alacsonyabb, mint a többi párté.

Az LMP szavazóinak aránya 5 százalék, a biztos pártválasztók körében 7 százalék. A DK támogatottsága 3 százalék, a biztos szavazók körében 5 százalék. A Kétfarkú Kutyapárt és az Együtt támogatottsága nem érte el az egy százalékot, azonban a Momentum egy százalékpontot növekedve 1 százalékon áll, a biztos szavazó pártválasztók körében 2 százalék.

A bizonytalanok aránya egy százalékpontot növekedett, így 37 százalék. Azonban az elmúlt két hétben a bizonytalanok körében a titkolózók aránya 9 százalékpontot növekedett, így 44 százalékos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×