INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

választás

pártpreferencia

publicus intézet

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő beszédet mond a Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című, a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. március 19-én.

Így állnak a pártok a hajrában - kijött a legújabb felmérés

Infostart

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásban – a választások előtt utoljára – vizsgálta a pártok támogatottságát. A szervezet két héttel ezelőtti kutatásához képest a Fidesz támogatottsága két százalékpontot csökkent, így 25 százalék. Az MSZP tábora egy százalékpontot növekedve 13, a Jobbiké két százalékponttal történő növekedés után 14 százalék.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 45 százalék. A párt szavazóinak aktivitása átlagos és enyhe elbizonytalanodás tapasztalható. Az MSZP támogatottsága ebben a körben 19 százalék. A párt szavazóinak aktivitása meglehetősen magas. A Jobbikra a biztos szavazók 20 százaléka voksolna. Támogatóik aktivitása továbbra is alacsonyabb, mint a többi párté.

Az LMP szavazóinak aránya 5 százalék, a biztos pártválasztók körében 7 százalék. A DK támogatottsága 3 százalék, a biztos szavazók körében 5 százalék. A Kétfarkú Kutyapárt és az Együtt támogatottsága nem érte el az egy százalékot, azonban a Momentum egy százalékpontot növekedve 1 százalékon áll, a biztos szavazó pártválasztók körében 2 százalék.

A bizonytalanok aránya egy százalékpontot növekedett, így 37 százalék. Azonban az elmúlt két hétben a bizonytalanok körében a titkolózók aránya 9 százalékpontot növekedett, így 44 százalékos.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018