eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Undefined flying objects in the sky. UFO.
Nyitókép: M-Production/Getty Images

"Eltitkolják az UFO-technológiát" - informátor a Kongresszus előtt

Az Egyesült Államok földönkívüli „biológiai maradványokat” talált olyan helyszíneken, ahol UFO-k csapódtak be. Ezt nem valamely délelőtti tévéműsor, hanem amerikai veteránok állították az első, ilyen jellegű kongresszusi meghallgatáson.

A nagy érdeklődéssel várt eheti kongresszusi meghallgatáson felszólalt az amerikai légierő egy volt hírszerző tisztje, aki azt állította: a kormányzat egy titkos, visszafejtési programot működtet több évtizede a felfedezett űrhajók technológiájának dekódolására.

Amerikai katonatiszthez méltóan egy nehezen értelmezhető szót is bedobott:

az USA nem emberi „biologikákat” talált az állítólagos becsapódási helyszíneken.

A meghallgatás nagy része az azonosítatlan légi jelenségek, – az UAP-k – ez a katonaság UFO-kra használt rövidítése – észlelésének eseteiről szólt.

David Grusch nyugalmazott őrnagy korábban a Pentagon UAP munkacsoportjának tagja volt, most pedig úgynevezett „whistleblower”, azaz olyan ember, aki a köz érdekében megoszt belső információkat (többnyire egyébként a szabálytalanságok bejelentőit nevezik így).

„Idegen pilóták maradványai”

Azt mondta a képviselőház felügyeleti bizottságának nemzetbiztonsági albizottsága előtt, hogy megtagadták tőle a hozzáférést egyes kormányzati UFO-programokhoz, de ő ismeri az Egyesült Államok birtokában lévő UAP-k „pontos helyszíneit”.

Szerinte a becsapódási helyszíneken az idegen űrhajók pilótáinak maradványait találták meg – erre utalt a biologikák szóval – és azt mondta: ezt az UAP-programot „közvetlenül ismerő személyek” mondták el neki. Grusch ezek után azt mondta: nyilvános meghallgatáson nem hajlandó részleteket elárulni, de zárt ajtók mögött igen.

A nyugalmazott őrnagy kitérő válaszokat adott a kérdésekre, hogy az amerikai kormányzat kapcsolatba került-e földönkívüliekkel vagy hogy bárkit is meggyilkoltak-e a földönkívüli technológiáról szóló információ elleplezésére. Viszont úgy fogalmazott, hogy több volt kollégája „adminisztratív terrorizmus” célpontja volt.

A hurrikánban is lebegő, szupergyors objektum

Több konkrétummal szolgált Ryan Graves volt haditengerészeti pilóta és David Fravor nyugalmazott parancsnok. Graves elmondta, hogy 2014-ben egy F-18-assal repült és virginiai partok mentén látott egy fekete vagy szürke kockát egy világos, átlátszó gömbben – úgy, hogy az teljesen mozdulatlan maradt, amikor a 4-es kategóriájú hurrikánokra jellemző szelek fújtak.

A tanúk szerint katonai és polgári pilóták is sok ilyen objektumot észleltek, amelyek látszólag megmagyarázhatatlanul gyors, akár szuperszonikus manőverekre képesek.

Fravor parancsnok egy fehér, hengerszerű tárgyat látott 2004-ben a Csendes-óceán felett – amit Tic Tac-nak nevezett – és amely nem egészen egy perc múlva már 100 kilométerre volt. Az erről szóló felvétel 2017-ben szivárgott ki és később valódinak minősítették.

Graves jelentette a látottakat feletteseinek, de nem kapott hivatalos választ. Fravor három másik pilótával együtt látta a „Tic Tac”-ot, amikor San Diego partjainál repült, Kaliforniában.

„Semmi rotor, semmi rotormozgás-nyom, semmi látható vezérsík” – mesélte, és hozzátette – „a technológia, amit láttunk, meghalad mindent, amit ismerünk.

Nem vagyok UFO-fanatikus, de a saját szemünkkel láttuk”. Ő is azt mondta, hogy a hadsereg nem foglalkozott az üggyel.

A Kongresszus azért vette napirendjére a kérdést, mert nyomást akar gyakorolni a hírszerző szolgálatokra, hogy adjanak ki több információt az UAP-kről, mivel azok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek – például, ha külföldi drónok.

Egy tavaly nyáron létrehozott bejelentő központ (All-Domain Anomaly Resolution Office) egy év alatt 366 UAP-jelentést kapott – áll az NPR amerikai közszolgálati rádió híroldalán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×