eur:
390.45
usd:
364.15
bux:
68293.77
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nem változnak a szlovák autópályadíjak

Továbbra is a tavalyi autópályadíjak lesznek érvényben Szlovákiában. Marad a papíralapú, szélvédőre ragasztható matrica is, az elektronikus formát ugyanis nem sikerült bevezetni.

Az éves autópályadíj 50 euró, a havi matrica 14 euróba kerül, a tíznapos pedig 10 euróba. Az autópályadíj kötelező a 3,5 tonnánál kisebb gépjárműveknek is a fizetős autópálya és gyorsforgalmi útszakaszokon.

Szlovákia idén szeretné bevezetni az elektronikus útdíjazást, a papír matricákat felváltva.

A Nemzeti Autópálya Rt. január elsejével szerette volna bevezetni az új formát. Ugyanakkor máig nem kötötték meg a szerződést a közbeszerzés győztesével, mivel kifogások merültek fel a vállalattal kapcsolatban.

Az újra elindított közbeszerzési eljárás lebonyolításának függvényében vezetik csak be az elektronikus formát. A Nemzeti Autópálya Rt. még 2014 januárjában írta ki a közbeszerzési pályázatot, melynek összértéke meghaladja a 35 millió eurót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×