eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egyetlen szeplő a Németországról kialakult makulátlan képen

Az euró körüli válság ellenére a külföldi befektetők körében - európai viszonylatban - továbbra is Németország iránt nyilvánul meg a legnagyobb bizalom. Egy nemzetközi felmérés szerint jelenleg két dél-amerikai ország - Chile és Brazília - fejt ki a legerőteljesebb vonzerőt a beruházásokra, míg Európában Németországot Lengyelország és Nagy-Britannia követi.

Csaknem makulátlan a Németországról alkotott kép a nemzetközi pénzvilágban. Az egyetlen szeplőt a magas adó jelenti. Az egyik legtekintélyesebb hitelminősítő intézet, az Ernst&Young a közelmúltban megkérdezett több mint 800 vezető menedzsert, hogy mely ország iránt nyilvánul meg a legnagyobb bizalom.

A felmérésből kiderült az is, hogy Németország jó hírneve folyamatosan erősödik a befektetők körében. Elsősorban a kiváló infrastruktúrát emelték ki, de elismeréssel nyilatkoztak az alkalmazottak magas szintű felkészültségéről, valamint a termelés szempontjából ugyancsak fontos szociális légkörről.

A felmérés hátrányként az adót és a magas munkabért említette. Így aztán nem véletlen, hogy az elmúlt év során 5 százalékkal nőtt a külföldi direktberuházások száma, ami csaknem kétszerese az európai átlagnak.

Kiváltképpen a kínai gazdaság érdeklődik a németországi lehetőségek iránt: az európai beruházásaik közel 30 százalékát német földön eszközlik. Az Ernst&Young tanulmányából kiderül az is, hogy a válaszadó menedzserek zöme pozitívan ítéli meg a jövő kilátásait Németországban,

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×