eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

Tömegsírt találtak, csak nem azt, amit kerestek

Miközben a legutóbbi délszláv háború albán és szerb áldozatainak tömegsírjai után kutattak, az egyik szerbiai városban olyan helyre bukkantak, ahová az egykori partizánok által kivégzett kommunista-ellenségek holttesteit temették.

Kragujevacban korábban a Zastava autókat gyártották, jelenleg a FIAT Puntókat. A megtalált tömegsír az üzem területén van.

A szerbiai városban már régebben is beszédtéma volt a partizánok által kivégzett a kommunizmus ellenségeinek tartott polgárok tömegsírjainak helyszíne, de feltárásukat nem kezdték el. Legutóbb a délszláv háború albán és szerb áldozatainak tömegsírjait keresték, de a partizán áldozatok csontjaira bukkantak.

A város archívumában nincsenek adatok, de nem tartják lehetetlennek a tömegsír létezését. A feltárás várat magára, hivatalos közlemények nincsenek.

Kragujevacban az 1945 uráni áldozatoknak már állítottak emlékművet. A szakértők nem hivatalos véleménye szerint ebben tömegsírban több mint 600 holttest van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×