eur:
390.6
usd:
364.59
bux:
68249.46
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hasznot húz az alacsony adókból a világ legnagyobb internetes fogadóirodája

A világ legnagyobb internetes fogadóirodája jön létre az osztrák bwin és a brit Partygaming oldalak egyesülésével. Az online szerencsejáték az utóbbi évek egyik legdinamikusabban növekvő ágazata. Bár egyes piacokon szigorú szabályozás szorította vissza a külföldi cégeket, a vállalatok különösen az Egyesült Államokban látnak új lehetőségeket.

A bwin és a Partygaming fúziója nyomán a világ legnagyobb online póker, kaszinó és sportfogadási vállalkozása jön létre, és az új cég valószínűleg több riválisát is megpróbálja majd lenyelni. Az üzlet értéke több mint három milliárd dollár.

Más cégekhez hasonlóan a Partygaming is Gibraltáron jegyeztette be magát, hogy hasznot húzzon az alacsony adókból. Az új vállalat több mint 51 százaléka lenne a bwin és 48,5 százaléka az angol cég tulajdona, a vállalkozást a londoni tőzsdén is jegyzik majd.

Az Európában vezető sportfogadási oldalként működő bwin sportbeli tapasztalatait hozza magával, míg a Partygaming különösen az online játékokban erős. Az internetes szerencsejáték cégek hagyományosan arra a modellre épülnek, hogy a játékosok érdeklődését először a sportfogadással keltik fel, majd online kaszinóikba, játéktermeikbe és pókerasztalaikhoz csábítják őket.

A bwin és a Partygaming egyesülésével létrejövő vállalat már jelezte, hogy a mobiltelefonos platformok és a közösségi oldalak felé nyitva próbálnak további piacokat meghódítani.

A nagy falat Ázsia és különösen az Egyesült Államok lenne. Sok külföldi szerencsejáték cég 2006-ban kivonult Amerikából, mert ott olyan törvényeket vezettek be, amelyek megtiltották a bankoknak, hogy ügyfeleik pénzét online kaszinóknak, póker- vagy sportfogadási oldalaknak utalják át.

A héten azonban a Kongresszus egyik bizottságában olyan törvényjavaslatot nyújtottak be, amely legalizálná az internetes szerencsejátékot. Mindennek nyomán az új cég és riválisai is arra készülnek, hogy ismét betörjenek az amerikai piacra. A bwin és a Partygaming 55 millió eurót takaríthat meg a fúzióval.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×