eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Android logo displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 30, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: NurPhoto/Getty Images

Tény lett egy androidos pletyka

Elérhetővé vált az Android 15 Developer Preview 2.

A Google február végén tette elérhetővé az Android következő verziójának (belsős kódnéven Android 15 Vanilla Ice Cream) első előzetesét, most pedig kigördült az Android 15 Developer Preview 2, ami újabb funkciókat szellőztet meg a stabil formájában csak október környékén megjelenő főverzióból – számolt be a hwsw.

A műholdas üzenetküldési támogatáson már körülbelül egy éve dolgozik a cég, és a jelek szerint az Android 15-ben már hivatalos lesz a műholdas kapcsolódás platformtámogatása. (Ez a funkció egyes iPhone-modelleken már elérhető.) A fejlesztői előzetes már tartalmazza a kapcsolódó értesítéseket, állapotsor jelzéseket és a szükséges UI-elemeket, amelyek a műholdas kapcsolat aktiválásakor jelennek meg. Az alkalmazásokkal a „NonTerrestrialNetwork” API fog kommunikálni.

Az új főverzióban lehetséges lesz, hogy harmadik fél SMS- és MMS-alkalmazásai is hozzáférjenek a műholdas csatlakozási API-khoz, de az RCS-támogatással rendelkező továbbfejlesztett üzenetküldés csak az "előre telepített" alkalmazásokra korlátozódik továbbra is. Ez egyben megerősíti azt is, hogy az Android 15 továbbra sem engedi majd a Play Áruházból letöltött külső appokat az RCS közelébe – teszi hozzá az informatikai lap.

Az izgalmasabb bejelentésekre jó eséllyel a május 14-én esedékes Google I/O konferencián lehet számítani – olvasható egyebek mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×