INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

kamuhír

álhír

egészségügy

digitális

youtube

videómegosztó

Stethoscope or phonendoscope on a doctors white desk on cloudy morning, for treatment of cold or flu.

Könnyebb lesz kiszűrni a kókler orvosokat a YouTube-on

Infostart

Háttérbe szorulhatnak az orvosi képesítéssel nem rendelkezők a videómegosztón.

A koronavírus-járvány következtében soha nem látott mértékben jelentek meg az interneten olyan egészségügyi tartalmakkal foglalkozó videók, amiket orvosi képesítéssel nem rendelkező, magukat szakembernek beállító személyek készítettek. Ez nagyban hozzájárult a járvánnyal kapcsolatos álhírek terjedéséhez, amire a legtöbb közösségi felület nem talált egyből ellenszert. Most azonban a világ legnépszerűbb közösségi videómegosztója, a YouTube is fellép a kamu orvosi hírek terjesztése ellen – írja a Gizmodo, amit a 24.hu szemlézett.

A platform blogbejegyzése szerint az egészségügyi szakemberek és szolgáltatók hitelesítő címkét igényelhetnek, ami segíthet kiemelni azon tartalmakat, amik tényleges képesítéssel bíró személyektől származnak. A platform azon egészségügyi termékfunkcióit terjesztette ki ezzel, amelyek korábban csupán egyetemek és kormányzati szervek számára voltak elérhetők. Egyelőre csak az Egyesült Államokban és Németországban élő személyek jelentkezhetnek a YouTube hivatalos egészségügyi forrásai közé, de hamarosan további országokra és régiók számára is megnyílhat a lehetőség.

A jelentkezési folyamatot az engedéllyel rendelkező orvosok, ápolók, nővérek, pszichológusok, házasság- és családterapeuták, valamint szociális munkások számára nyitották meg. A pályázónak – egyebek mellett – hivatalos állami engedéllyel kell rendelkeznie, amiket egy harmadik fél, a LegitScript tekint át, konzultálva az adott ország egészégügyi hatóságával.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Andrei Vasilev/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018