eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Stethoscope or phonendoscope on a doctors white desk on cloudy morning, for treatment of cold or flu.
Nyitókép: Andrei Vasilev/Getty Images

Könnyebb lesz kiszűrni a kókler orvosokat a YouTube-on

Háttérbe szorulhatnak az orvosi képesítéssel nem rendelkezők a videómegosztón.

A koronavírus-járvány következtében soha nem látott mértékben jelentek meg az interneten olyan egészségügyi tartalmakkal foglalkozó videók, amiket orvosi képesítéssel nem rendelkező, magukat szakembernek beállító személyek készítettek. Ez nagyban hozzájárult a járvánnyal kapcsolatos álhírek terjedéséhez, amire a legtöbb közösségi felület nem talált egyből ellenszert. Most azonban a világ legnépszerűbb közösségi videómegosztója, a YouTube is fellép a kamu orvosi hírek terjesztése ellen – írja a Gizmodo, amit a 24.hu szemlézett.

A platform blogbejegyzése szerint az egészségügyi szakemberek és szolgáltatók hitelesítő címkét igényelhetnek, ami segíthet kiemelni azon tartalmakat, amik tényleges képesítéssel bíró személyektől származnak. A platform azon egészségügyi termékfunkcióit terjesztette ki ezzel, amelyek korábban csupán egyetemek és kormányzati szervek számára voltak elérhetők. Egyelőre csak az Egyesült Államokban és Németországban élő személyek jelentkezhetnek a YouTube hivatalos egészségügyi forrásai közé, de hamarosan további országokra és régiók számára is megnyílhat a lehetőség.

A jelentkezési folyamatot az engedéllyel rendelkező orvosok, ápolók, nővérek, pszichológusok, házasság- és családterapeuták, valamint szociális munkások számára nyitották meg. A pályázónak – egyebek mellett – hivatalos állami engedéllyel kell rendelkeznie, amiket egy harmadik fél, a LegitScript tekint át, konzultálva az adott ország egészégügyi hatóságával.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×