eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin
USA, New York
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Itt a varázsgömb: megjósolható a "gyereknyavalygás" egy autós útra

Egy friss brit kutatás egy matekképlet segítségével írja le, hány perc után várható a hiszti a gyerektől az autóban.

A bűvös képlet: T=70+0,5E+15F-10S – írja a Telex, idézve a SkyNews hírét.

Mint olvasható, James Hind, a Nottingham Trent University kutatója arra jutott, hogy egy átlagos gyerek 70 percet bír ki a kocsi hátsó ülésén hiszti nélkül, de ez elég sok faktor alapján változhat, ezek pedig mind szerepelnek is a képletben.

A T maga az átlagos idő, amennyi után egy átlagos gyerek hisztizni kezd, ez Hind „nagy” számításai alapján 70 perc. A nyavalygás esélyét minden egyes szórakozással töltött perc csökkenti, ha pedig valamilyen ételt, autós utazásról lévén szó feltehetőleg valamilyen rágcsát vagy finomságot (F) kap a gyerek, az kapásból 15 perccel kitolhatja annak kezdetét. Az viszont csak ront a helyzeten, ha testvérekről (S) beszélünk, ilyen esetben 10 perccel előbb jöhet a nagy összeomlás a hátsó ülésen.

Hind 2000 szülő válaszából állította fel a fenti képletet. A kutatás során egyébként olyan „rendkívül ”hasznos információkat derített ki, mint hogy egy átlagos úton először 32 perc után hangzik el a rettegett kérdés, miszerint: „Ott vagyunk már?!” Ráadásul ebből a kérdésből átlagosan négyre lehet számítani egy átlagos úton.

Hind szintén kiderítette, hogy a hiszti legfőbb okozója a szülők szerint az unalom (68 százalékuk mondta ezt), az okok közül ezt az út hossza (62 százalék) és a gyerek éhségszintje (57 százalék) követi. A tanulmány ezek alapján megállapítja, hogy két gyerek rágcsa és bármiféle szórakoztatási lehetőség nélkül 40 perc alatt eljut a teljes „leolvadásig”. A kisebb megállók viszont újraindítják a „hisztiméter” óráját, ezzel tehát simán ki lehet cselezni a gyerek többségét a tanulmány szerint.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×