eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Gerd Altmann

Irtózatosan sok bejegyezést távolított el a Facebook

Az év első három hónapjában 21,7 millió bejegyzést kellett törölni az erőszak miatt csak a Facebookról.

A Meta majdnem megduplázta a Facebookról eltávolított erőszakos tartalmak számát – derült ki a cég legfrissebb átláthatósági jelentéséből.

A vállalat 2022 első negyedévében 21,7 millió ilyen bejegyzést törölt, míg 2021 azonos időszakában ez a szám 12,4 millió volt. Mindez új negyedéves rekordnak tekinthető, korábban soha nem töröltek még ilyen sok tartalmat ilyen rövid idő alatt.

Ugyanezen két időszak összeasonlítása azt mutatja, az Instagramon is növekedett a törlések száma – igaz, jóval csekélyebb mértékben. A 2022. január–márciusi időszakban 2,7 millió bejegyzésnek kellett mennie a platformról, míg ugyanez a szám egy évvel korábban 2,6 millió volt.

A Meta kiemelte: a törölt bejegyzések 98 százalékát még azelőtt eltávolították, hogy azt bárki jelentette volna.

A Hvg.hu emlékeztet, hogy a jelentés épp akkor érkezett, amikor a Metának válaszolnia kell majd bizonyos kérdésekre a legutóbbi buffalói lövöldözés kapcsán. A rasszista indíttatású támadásról készült élő közvetítés a The Washington Post szerint 46 ezer emberhez jutott el, mire 9 óraával később eltávolították azt a közösségi oldalról.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×