eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
BUFFALO, NY - MAY 14: Buffalo Police on scene at a Tops Friendly Market on May 14, 2022 in Buffalo, New York. According to reports, at least 10 people were killed after a mass shooting at the store with the shooter in police custody. (Photo by John Normile/Getty Images)
Nyitókép: John Normile/Getty Images

Legalább tíz halott maradt a golyóálló mellényben lövöldöző után egy New York állambeli boltban

Az elkövetőt őrizetbe vették, élőzhette a lövöldözést az interneten.

Legalább 10 ember meghalt, amikor egy golyóálló mellényt viselő fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalóban – jelentette az amerikai sajtó.

A nevük elhallgatását kérő rendvédelmi tisztviselők azt közölték az AP amerikai hírügynökséggel, hogy az elkövetőt őrizetbe vették. A nyomozók úgy vélik, hogy a férfi élőben közvetíthette a lövöldözést az interneten, és azt is vizsgálják, hogy közzétett-e egy kiáltványt az interneten.

A nyomozás a kezdeti szakaszban van, és a hatóságok még nem állapították meg az egyértelmű indítékot, de azt is vizsgálják, hogy a lövöldözés faji indíttatású volt-e.

A szupermarket egy túlnyomórészt afroamerikaiak által lakott negyedben található, körülbelül 3 mérföldre (csaknem 5 kilométerre) északra Buffalo belvárosától. A buffalói rendőrség egy a Twitteren közzétett üzenetben megerősítette, hogy a lövöldözőt őrizetbe vették, de

egyelőre nem azonosították a gyanúsítottat.

A rendőrök lezárták az áruház parkolóját.

A szemtanúk beszámolója szerint a fegyveres a golyóálló mellényen kívül

katonai stílusú ruházatot is viselt, és a húszas évei elején járó fehér férfinek tűnt.

"Ott állt, a fegyvert az állához szorította. Mi folyik itt? - kérdeztük. Levette a sisakját, eldobta a fegyvert, és a rendőrök elfogták" - számolt be az esetről a 20 éves Braedyn Kephart.

Kathy Hochul, New York állam demokrata párti kormányzója azt írta a Twitteren, hogy "szorosan figyelemmel kíséri a szülővárosa, Buffalo egyik élelmiszerboltjában történt lövöldözést." Közlése szerint az állami tisztviselők felajánlották segítségüket a helyi hatóságoknak.

Az Erie megyei seriff hivatala közölte, hogy a teljes rendelkezésre álló személyzetét arra utasította, hogy segítsenek a buffalói rendőrségnek.

Anthony Coley, az amerikai igazságügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy Merrick Garlandot, a tárca vezetőjét is tájékoztatták a lövöldözésről.

A bűntény alig több mint egy évvel azután történt, hogy 2021 márciusában, a Colorado állambeli Boulder egyik élelmiszerboltjában egy fegyveres 10 embert megölt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×