eur:
394.4
usd:
363
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Védőmaszkos járókelők Brüsszelben a koronavírus-járvány idején, 2020. április 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Német orvosok szerint nem érdemes a nyájimmunitásra várni

A nyájimmunitásban bízók kaptak rossz híreket az ország vezető kutatóitól.

Egyedül az új fertőzések számának csökkentésével és a kontaktok nyomonkövetésével vehetjük fel a harcot a koronavírussal szemben – idézte az Index Németország négy vezető orvosi kutatói társaságának (a Leibniz Szövetség, a Helmholz Szövetség, a Fraunhofer Intézet és a Max Planck Társaság) közös nyilatkozatát.

A nyájimmunitás elérése bukásra ítélt kísérlet

- állapították meg a tudósok a rendelkezésükre álló adatok elemzése alapján.

Több évig tartana a nyájimmunitás elérése, ha az egészségügyi rendszer nincs túlterhelve, és ebben az esetben is szükség lenne a közösségi élet korlátozására.

A kutatók úgy vélik, először olyan alacsony mértékűre kell csökkenteni az új fertőzések számát, hogy levetővé váljon a hatékony kontaktkövetés. Ezután fel lehet építeni erre egy alkalmazkodó stratégiát.

Christian Drosten, a berlini Charité kórház virológiai intézetének vezetője korábban a nyájimmunitásról azt mondta: annak eléréséhez legalább a lakosság 60-70 százalékának kell átesni a betegségen, hogy a szervezetükben megjelenjenek az antitestek. Ez pedig a kutatások szerint sem Európában, sem az Egyesült Államok területén nincs így.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×