eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Visszatért Veszprémbe Pablo, az orrszarvúbika

Négyhónapos csehországi távollét után péntek reggel visszatért a veszprémi állatkertbe Pablo, a szélesszájú orrszarvúbika - tájékoztatta az MTI-t az állatkert igazgatója.

Török László közölte, ezáltal négyfősre bővült orrszarvúcsapatuk. Pablót májusban szállították át a csehországi Ústi nad Labem állatkertjébe, fajkoordinátori javaslatra helyét egy fiatal, kilencéves bika, Rafiki foglalta el Veszprémben.

Azóta a márciusban indult ZooEvolúció fejlesztéssorozat részeként megvalósuló orrszarvúház és -kifutó építése olyan jó ütemben haladt, hogy lehetőség nyílt két bika elhelyezésére is, így Pablót visszahozták Veszprémbe - mondta Török László.

A szállítást ugyanaz a nagytestű állatokra szakosodott állatszállító jármű bonyolította, mint amellyel a hét elején három elefántot hoztak Veszprémbe.

A veszprémi állatkert történetének legnagyobb fejlesztése 481,2 millió forint európai uniós és 718,8 millió forintos központi állami támogatásból valósul meg 2014-2015-ben, ennek során elefántpark, orrszarvúház, fóka- és pingvinmedence, valamint egyedülálló madárröpde is épül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×