eur:
388.59
usd:
360.64
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Minden tizedik ember többet iszik a válság miatt

Minden tizedik ember vált feleslegessé munkáltatója számára Britanniában az előző hat hónapban, vagy ismer valakit, akivel ilyesmi történt, és emiatt rendszeresen a kellőnél jobban a pohár fenekére néz. A munkanélkülivé váltak fele ismeri be, hogy amióta elküldték, többet iszik.

A szigetország történelmének egyik legsúlyosabb gazdasági visszaesése elé néz, és a leépítésekről szóló hírek naponta címlapra kerülnek.

Márpedig a munka elvesztése a tíz legstresszesebb dolog egyike, ami az emberrel történhet az életében, és így sokan az alkoholhoz fordulnak emiatt. Az alkohol viszont további stresszhez és haraghoz vezethet, és így az állásvesztés mentális hatásai csak tovább rosszabbodnak.

Egy felmérés során 2253 embert kérdeztek meg, és kiderült, hogy tízből hét embert azért bocsátottak el, mert többet ivott, mint korábban.

Avis Johns, egy ilyesmivel foglalkozó jótékonysági szervezet szóvivője szerint az állásvesztés pszichológiai hatásai nem csak az ember hangulatát tehetik tönkre, hanem a partneréét és végül a szélesebb családjáét is.

Ha pedig valaki elkezd esténként inni, mert másnap úgysem kell dolgoznia menni, akkor mivel egyre gyakrabban kel másnaposan, sosem fog elmenni munkát keresni, mivel ilyen állapotban ez nem volna szerencsés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfőn egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×