eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Vége lehet a kemoterápia kellemetlen mellékhatásainak

Közvetlenül a rákos sejtbe juttatja a gyógyszert az a szerkezet, amelyet egy ausztrál biotechnológiai cég fejlesztett ki. A nanotechnológiai eljárás révén gyakorlatilag elkerülhetőek a kemoterápia kellemetlen mellékhatásai.

Ha a hatóanyagot közvetlenül a rákos sejtbe juttatják, akkor a töredékére lehet csökkenteni a gyógyszer mennyiségét, így a terápia sokkal kevésbé viseli meg a beteg szervezetét.

Az EnGenelC ausztrál vállalatnak sikerült nanocellákat megtölteni rákellenes gyógyszerrel. Ezek hozzákapcsolódnak a rákos sejtekhez, amelyek elnyelik őket - a hatóanyaggal együtt.

Az első kísérletek bíztatóak: a módszer biztonságos, és jelentősen csökkenti a rákos sejtek számát.

A cég még az idén megkezdi a humán kísérleteket is, már csak az ausztrál, az amerikai, az európai és a japán hatóságok engedélyére várnak.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×