eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az olimpiai bajnok olasz Lamont Marcell Jacobs a férfi 100 méteres síkfutás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A 100 méteres síkfutás meglepetéskirálya az olimpiával be is fejezte az évet

Az olasz Lamont Marcell Jacobs egy követője kommentjére válaszolta: 2022.

Legközelebb jövőre versenyez a kétszeres ötkarikás aranyérmes Lamont Marcell Jacobs - jelentette be közösségi oldalán csütörtökön a tokiói olimpián 100 méteren és a 4x100-as olasz váltóval is győztes sprinter.

A 26 esztendős futótól Instagramon egy követője kérdezte meg, mikor áll legközelebb rajthoz, erre Jacobs annyit írt: "2022".

Az idei atlétikaidényből még öt Gyémánt Liga-állomás van hátra, benne a sorozatot záró kétnapos zürichi fináléval szeptember 8-9-én.

Az atléta menedzsere, Marcello Magnani a Reuters brit hírügynökségnek úgy fogalmazott, nem sérülés vagy egyéb egészségügyi ok áll a döntés mögött.

"Marcell egyszerűen rengeteget kiadott magából idén, mindent, ami benne volt, így a további versenyzéshez való ragaszkodás a sérülés kockáztatását jelentené" - hangsúlyozta.

Jacobs augusztus 1-jén - hatalmas meglepetésre - diadalmaskodott 100 méteren, ezzel a szám első olasz győztese lett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×