eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A későbbi győztes Milák Kristóf a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi 200 méteres pillangóúszásának döntőjében a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/David J. Phillip

Hosszú Katinka nem jutott középdöntőbe 200 háton

Hosszú Katinka nem jutott a középdöntőbe az úszóversenyek délutáni programjában. A 200 női hát másik magyar indulója, Burián Katalin viszont nyolcadikként kitűnően teljesített. Férfi 100 pillangón Milák Kristóf a második, Szabó Szilárd a tizennegyedik idővel ment tovább. A 800 női gyorson Késely Ajnának fáradtan nem volt esélye a fináléba kerülésre. A 4x100 m-es mixed vegyes váltó hetedikként zárt a futamában egy kizárás után, nem jutott döntőbe.

A női 800 gyors, a férfi 100 pillangó, a női 200 hát és a 4x100-as mixed vegyes váltó előfutamai szerepelnek a porgramban. Késely Ajna, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Hosszú Katinka, Burián Kata és a mixed vegyes váltó is vízbe száll.

A magyarok közül Késely Ajna volt elsőként érdekelt a programban. Féltávnál a hetedik helyen fordult futamában, az utolsó két hosszra is ott fordult, 7:22.55-ös idővel. A döntőbe jutásra nem volt esélye, még egy további futam hátra van, az első kettőből a kanadai MacIntosh is jobb időt úszott. Késely végül 8:26.20-as időeredménnyel ért célba.

„A váltó után fáradtan álltam a 800-ra, a tizedik időm volt, megcéloztam a döntőt. Édesanyámért is úsztam, aki most egy nagy feladatra, 160 kilométer lefutására készül, mindig ő járt a fejemben, meg (Turi) Gyuri bácsi, aki lassan nyugdíjba vonul. Nagyon büszke vagyok arra, hogy jól mentünk a váltóval, úgymond' feláldoztam ezt a 800 métert. Köszönöm mindenkinek a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselhettem, a jövőre nézve pedig el kell gondolkodnom, hogy a 400 és 1500 méter nincs-e nagyon messze egymástól, látható, Titmus sem úszta az 1500 métert.”

Anna Jegorova nem indult el a következőben, de ha indult volna, ha nem, a két amerikai, Kathy Ledecky és Katie Grimes megnyerte a futamot. Késely Ajna végül a tizenharmadik időt úszta, a nyolcadik helyen a kínai Vang Csian-csiahe 8:20.58-cal került be.

A férfi 100 méteres pillangóban lement öt előfutam, onnan keveseknek van esélye bekerülni a tizenhatba, még következik három futam. A bolgár Miladinov 51:28-cal adta meg az alaphangot, a 200 méteren érmes Burdisso 51.82-öt, Chad Le Clos 51.89-et úszott.

A következő futamban úszott a két magyar, Milák Kristóf 50:62-vel nyert, ez természetesen simán középdöntős, Szabó Szebasztián féltávnál még vezetett, végül 51.67-tel ötödik lett. Az utolsó futam előtt a tizedik volt holtversenyben a listán.

Az utolsóban Caeleb Dressel olimpiai rekordot úszott, 50.39-cel, övé a legjobb idő. Szabó Szebasztián a holtversenyben tizennegyedik idővel befért a középdöntőbe. Kiesett Federico Burdisso és Chad le Clos is.

A női 200 méteres hátúszás négy előfutamával foolytatódott a program, összesen huszonheten indultak. A két magyar, Hosszú Katinka és Burián Katalin számára nem lehetett volna gond a tizenhatba kerülni, a nevezési idők alapján.

A második futamban az amerikai Rhyan White 2:08.20-at, Phoebe Bacon 2:08.30-at ment. A harmadik futamban Hosszú Katinka 2:12.84-es, nagyon-nagyon közepes időt úszott, hatodik lett ebben a futamban. Ezzel nagyon kétségessé vált a középdöntője.

A negyedik futamban Burián Kata jól úszott, végig a negyedik helyen haladt, s végül 2:09.10-et úszott, könnyedén bejutott a középdöntőbe. Hosszú Katinka a huszadik helyen végzett utolsó tokiói számában, nem jutott tovább.

Burián Kata holtversenyben a nyolcadik időt úszta, azaz hajnalban majd a döntőért úszik.

A délutáni program utolsó száma a 4x100-as mixed vegyes váltó, az első előfutamban érdekelt a magyar csapat. Háton Kovács Benedek, mellen Halmai Petra, pillangón Márton Richárd, gyorson pedig Gyurinovics Fanni úszik.

Kovács Benedek elsőként adta át a váltót, egyéni csúcsot úszott. (A sorrend leginkább tájékoztató jellegű egy ilyen versenyen, sokat számít, hogy milyen úszásnemben úsznak férfiak. Adam Peaty úszott Halmai Petrával szemben.)

Márton Richárd, a négyesből egyedüliként vett részt más számban is az olimpián, jól úszott, jól úszott, de nem tudtam előrébb vinni a csapatot. Gyurinovics Fanni a nyolcadik helyre hozta be a váltót. A nyolcadikból végül hetedik lett a négyes, a lengyelek kizárása miatt. Nem meglepetés, az időeredmények alapján nem volt esélyes a döntőre.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×