eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Orosz győzelem a szinkronúszók első döntőjében

Orosz győzelem a szinkronúszók első döntőjében

Orosz győztest avattak Szvetlana Kolesznyicsenko személyében a vizes világbajnokság szombati napján, a szinkronúszók első döntőjében a Városligetben.

Az egyéni technikai verseny 12 résztvevős fináléjában Kolesznyicsenko remekelt, és nagyon magabiztosan nyert 95.2036 ponttal spanyol és ukrán riválisa előtt. Ez volt a sportágban egyeduralkodónak számító Oroszország 50. világbajnoki érme, benne a 45. aranya 5 ezüst mellett.

Kolesznyicsenko párosban és csapatban korábban 12-szer volt már vb-első, egyéniben azonban Budapesten érdemelte ki első világbajnoki aranyérmét.

A magyar színeket képviselő Kiss Szofi a 13. helyen zárt 78,7579 ponttal a 30 indulót számláló selejtezőben pénteken, éppen csak kiszorulva a döntőből. Így is az övé az eddigi legjobb magyar világbajnoki helyezés ebben a számban.

Az egyéni technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kell azonos sorrendben bemutatniuk, ezeket a közönség az óriáskivetítőn is figyelemmel követheti.

A bírák a végrehajtás - erő, dinamika, magasság -, az összbenyomás - zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés -, illetve az elemek alapján pontoznak.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással - egyéniben, párosban és csapatban -, Kazanyban debütált a vegyespárosok küzdelme.

Eredmények: szinkronúszás, szóló technikai döntő, világbajnok:

--------------------------------------------------

Szvetlana Kolesznyicsenko (Oroszország) 95.2036 pont

2. Ona Carbonell (Spanyolország) 93.6534

3. Anna Volosina (Ukrajna) 91.9992

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×