eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Julian Nagelsmann, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra készülő német válogatott szövetségi kapitánya a Herzogenaurachban tartott edzésen 2024. június 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Nagelsmann nem változtat, és középen akar a magyarokra rontani

A németek már a nyolcaddöntőről ábrándoznak a labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar elleni csoportmérkőzés előtt, de a kapus Manuel Neuer óvatosságra int, és a négy évig a Ferencvárosnál dolgozó Thomas Doll is arra figyelmeztette honfitársait, hogy nehéz dolguk lesz Marco Rossi csapatával.

A müncheni nyitányon a skótok elleni 5–1 jócskán felülmúlta az előzetes német várakozásokat. A felmérések szerint jelentősen nőtt azoknak a száma, akik bíznak abban, hogy Németország válogatottja a döntőig mindenképp eljut. De azoké is, akik szerint meg is nyeri. Ezzel párhuzamosan növekszik a szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann támogatottsága. Általános vélekedés szerint Nagelsmann már a skótok ellen kiváló stratégiát dolgozott ki.

Egybehangzó értesülések szerint a tréner nem változtat a skótok elleni győztes csapaton, így "régi-új" ászával, Toni Kroosszal az élen válogatott a középpályát igyekszik megszállni, a Sportschau szerint innen indítva a támadásokat. A tréner így "dacol" azzal a recepttel, amely szerint a siker reményében védekező felfogású csapatok ellen a támadásokat a szélekről kell elindítani.

A tudósítás idézte a rekorder kapust, Manuel Neuert, aki arra figyelmeztetett, hogy

Magyarország a skótokhoz viszonyítva "egészen más kaliber" lesz.

A világ egyik legjobb kapuvédője szerint a magyarok jóval "agresszívabban" játszanak majd, mint szemmel láthatóan "gátlásokkal küzdő" és mind a védekezésben, mind a támadásban gyenge teljesítményt nyújtó skótok.

A Sportschau szerint a legelső vonalba előretolt Kai Havertz mögött Florian Wirtz és Jamal Musiala lesz a csatársor másik két fiatal sztárja. A középpályáról elsősorban Toni Kroos és Ilkay Gündogan irányít, de számítaniuk kell a magyar védőknek a német szélsőhátvédek felfutására is.

A Bild szerint a szurkolók minden kétséget kizáróan a magyarok elleni mérkőzés nyomán "újabb győzelmi mámort" remélnek. Az újság ezzel kapcsolatban arra utat, hogy a skótok elleni fölényes győzelem a futballtörténelembe "nyári meseként" bekerült 2006-os németországi világbajnokság hangulatát idézte fel. Mégpedig magával ragadó támadófutballal, valamint a Wirtz–Musiala, azaz "Wusiala" duó varázslataival. "A magyarok ellen ezt akarjuk látni ismét" – hangsúlyozta a Bild.

Tény az, hogy a skótok legyőzése után a magyarok elleni győzelemmel a német válogatott immár biztosan a nyolcaddöntőbe jutna – írta az újság, hozzátéve, hogy Nagelsmann-nak megvan az ehhez szükséges stratégiája. Az újság szerint a siker kulcsa, hogy Nagelsmann már az Eb előtt, a francia, illetve holland válogatott elleni, egyaránt győzelemmel végződött német felkészülési mérkőzéseken is "egyértelmű hierarchiát" állított fel a keretben, és ezen most sem változtatott. Az újság idézte Ilkay Gündogan csapatkapitányt, aki szerint valamennyi játékos tisztában van szerepkörével. Ennek oka az is, hogy az edző sugározza a bizalmat.

A Hamburger Morgenpost ugyanakkor az egykori válogatott labdarúgót, a Hamburg korábbi sztárját, Thomas Dollt idézte, aki 2014 és 2018 között Magyarországon a Ferencváros edzője volt, ezt követően Cipruson, majd Indonéziában edzősködött, és a közelmúltban tért vissza magyar családjához.

Thomas Doll a német válogatottat figyelmeztette arra, hogy a magyarok nehéz ellenfelek lesznek.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években magyar válogatott a németek legkeményebb ellenfelei közé "küzdötte fel" magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×