eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Mohamed Salah (k), a Liverpool játékosa ünnepel, miután gólt szerzett az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában játszott  Liverpool FC-Arsenal FC mérkőzésén Liverpoolban 2023. december 23-án.
Nyitókép: MTI/AP/Jon Super

Szoboszlai Dominik két csapattársa is bekerült a skót keretbe

Steve Clarke skót szövetségi kapitány kihirdette keretét a németországi Európa-bajnokságra. A skót válogatott egy csoportban szerepel majd a Marc Rossi vezette magyar együttessel.

Steve Clarke korábban már elmondta, hogy az Eb-t kiharcoló csapat gerince minden bizonnyal ott lesz a tornán, "mert megérdemlik". Ugyanakkor, ha akarna se tudna túl sokat változtatni, nem valószínű, hogy a júniusi, Finnország és Gibraltár elleni meccseken húzna nagyon váratlan dolgokat és találna addig új gyöngyszemeket a skót labdarúgásban - írja az Origo Sport.

A szakember a most kihirdetett 28 fős keretet a németországi Eb előtt 26 főre fogja szűkíteni azt, az egyik első kieső valószínűleg a négy kapus egyike lesz.

A skót keretben olyan ismerős nevek szerepelnek, mint Liverpoolban futballozó Andy Robertson, az Arsenal kötelékében játszó Kieran Tierney, vagy a Manchester United középpályása, Scott McTominay

- írja a lap.

Van azonban a skót összeállításban egy másik Liverpool-i játékos, Szoboszlai Dominik másik csapattársa. A 18 éves Ben Doak az idei szezonban eddig csak 345 percet játszott, felnőtt válogatottként pedig még sosem lépett pályára.

A frissen kihirdetett skót keret:

  • kapusok: Zander Clark (Hearts), Craig Gordon (Hearts), Angus Gunn (Norwich), Liam Kelly (Motherwell)
  • védők: Liam Cooper (Leeds United), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (al-Ettifaq), Ross McCrorie (Bristol City), Scott McKenna (Copenhagen), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic), Andy Robertson (Liverpool), John Souttar (Rangers), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Real Sociedad)
  • középpályások: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Bournemouth), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (Rangers), Kenny McLean (Norwich), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United)
  • támadók: Che Adams (Southampton), Ben Doak (Liverpool), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), James Forrest (Celtic), Lawrence Shankland (Hearts)
Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×