eur:
395.19
usd:
368.6
bux:
70389.94
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: YouTube/This Is Anfield

Ezzel a beszéddel köszönt el az öltözőben Szoboszlai Dominikéktól Jürgen Klopp - videó

"Az, hogy megszereztük a harmadik helyet a Liverpool 2.0 első idényében, és most kívülről új energia, új hatás, új lendület, új bizonyítási lehetőség érkezik, az mindenkinek jót tesz majd, hogy mindent kihozhassatok a karrieretekből" - fogalmazott játékosai előtt a távozó mester.

Bajnoki bronzéremmel és egy Ligakupa-győzelemmel zárta az idei évet a Jürgen Klopp vezette Liverpool FC, soraiban a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkal.

Az utolsó mérkőzésen 2-0-ra győzött az edzőjét is búcsúztató piros gárda, amelytől egy rövid öltözői beszéddel búcsúzott el a mester, akinek a helyére hamarosan a holland bajnokságból érkezik utód.

"Szeretlek titeket, ez minden, amit mondhatok" - ezt is mondta az edző többek közt. Majd a mester így folytatta: "A futball, amire képesek vagytok, teljesen őrületes. Látni titeket, a fejlődéseteket, ahogyan megtettétek a következő lépést és harmadikok lettetek, alig vártam."

Kiemelte, az egyetlen csapat, amely "meg tudta állítani" a bajnok Manchester Cityt, a Liverpool volt. "Tudtatok volna jobbak lenni bizonyos pillanatokban? Persze, ez mindig lehetséges. De jobbak voltatok, mint amit általában vártak tőletek? Ó, igen!" - folytatta.

Klopp szerint jót tesz majd a csapatnak a változás.

Szerinte a teljesítményük miatt nőttek meg az elvárások velük szemben, de van ilyen.

"Az, hogy megszereztük a harmadik helyet a Liverpool 2.0 első idényében, és most kívülről új energia, új hatás, új lendület, új bizonyítási lehetőség érkezik, az mindenkinek jót tesz majd, hogy mindent kihozhassatok a karrieretekből" - figyelmeztette játékosait.

Végül megköszönte az utat, azt is mondta, büszkeséget érez a játékosokra, "határ a csillagos ég".

Beszédét megtapsolták.

Jürgen Klopp 9 éven át volt a Liverpool edzője. 2019-ben BL-t nyert, 2020-ban 30 év után bajnoki címet.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Az elmúlt években több nagyobb fegyveres konfliktus rázta meg a világot. Oroszország Ukrajna elleni agressziója csak egyike a nemzetközi békét és biztonságot megkérdőjelező eseménynek: a gázai háború folyamatosan fenntartja egy nagyobb közel-keleti konfliktus kitörésének lehetőségét, miközben a térségben még a szíriai, líbiai, jemeni és a szudáni polgárháborúkat sem sikerült rendezni. A magyar kormányzati diskurzusban és egyes nemzetközi körökben pedig már atomcsapásoktól és világháborútól tartanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×