eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
A magyar csapat a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzés előtt a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Juhász István: ez még mindig a jövő csapata

A Magyar Kézilabda Szövetség sportszakmai igazgatója a norvégok elleni súlyos vereség után sem aggódott a női válogatott miatt.

A debreceni olimpiai selejtezőn történt meg először, hogy a női kézilabda-válogatott kiegyensúlyozottan jó teljesítményt tudott nyújtani – mondta a Magyar Kézilabda Szövetség sportszakmai igazgatója.

„Láttuk már ezt a csapatot helyenként jól játszani, voltak jó félidők a norvégok vagy a dánok ellen. Most jött el az a pillanat, hogy a világ élvonalába tartozó svédek ellen végig uraltuk a meccset, nem csak jó perceink voltak. Ebből a győzelemből tudtunk építkezni, és amikor jött a nagy tét, a japánok ellen, akkor sem remegett meg a kéz” – fejtette ki Juhász István.

A sportvezető kiemelte, végig nyugodt volt a svéd elleni meccsen, hiszen látszott a koncentráltság a csapaton.

A mostani válogatott gerincét a 2018-ban juniorvilágbajnok játékosok alkotják, a szövetségi kapitány pedig akkor is Golovin Vlagyimir volt. Juhász István szerint a válogatott úgy uralta most a torna mezőnyét, ahogy 2018-ban a vb-jét is – ráadásul a helyszín akkor is Debrecen volt.

„Még mindig szemtelenül fiatal a keret, ez nem a jelen, hanem még mindig a jövő csapata”

– mondta az igazgató, példaként említve, hogy a norvégoknál 70-tel több az átlagválogatottsági szám. Ahogy egyre több szakmai tapasztalattal rendelkeznek a játékosok, és beleérnek a mezőnybe, úgy a legjobb négyet szorongathatja majd folyamatosan a magyar csapat – tette hozzá.

Juhász István azt mondta, akkor sem aggódott, amikor a csapat 15 góllal kikapott Norvégiától egy héttel a selejtező előtt. A felkészülésnek az az időszaka arról szólt, hogy a következő hétre friss legyen a keret, komoly erőnléti és taktikai munka zajlott, úgy volt felépítve, hogy a selejtezőre rendben legyenek.

Az MKSZ sportszakmai igazgatója kiemelte: az olimpián a csoportból való továbbjutás cél, és reméli, hogy ott lesz a női válogatott Lille-ben, a negyeddöntőben.

Az olimpiai csoportok sorsolását kedden délután tartják.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 12. 22:23
×
×
×
×