eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Budapest Honvéd FC

Megszólalt a klubtulajdonos a Budapest Honvéd lehetséges eladásáról

Bozó Zoltán kikötötte: nem kerülhet olyanok kezébe a kispesti klub, akik nem a hagyományoknak megfelelően működtetnék.

A labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéd tulajdonosa, Bozó Zoltán a sportal.hu-nak adott interjújában megerősítette, hogy valóban zajlanak tárgyalások a klub értékesítéséről. „Tény, hogy hónapok óta folynak a tárgyalások, melynek eredményeként a klubnak új tulajdonosa lehet.

Az egyik lehetséges vevővel már bő fél éve tart az egyeztetés”

– árulta el.

Bozó Zoltán elmondása szerint jelentkeztek „komolytalan érdeklődők” is, de mint fogalmazott, szóba sem jöhet, hogy „olyanok kezébe kerüljön a kispesti klub, akik nem a hagyományoknak megfelelően működtetik”. Hozzátette: a tárgyaló feleknek titoktartási kötelezettségük van, így nem akarta megnevezni, hogy kivel vagy kikkel egyeztetnek az eladásról.

Úgy véli, üzletileg főleg azért nem volt túl sikeres az elmúlt öt év a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál, mert a gazdasági válság és a Covid-időszak miatt esélyük sem volt arra, hogy nagy szponzorokkal kössenek megállapodásokat. „A gazdaság most kezd olyan állapotba kerülni, hogy érdemben meg lehet kezdeni a támogatók keresését” – magyarázta.

A tizennégyszeres bajnok Honvéd a várakozások alatt teljesít, jelenleg csak a 12. helyen áll a másodosztályban.

A kispesti szurkolók emiatt figyelemfelkeltő megmozdulást szerveznek vasárnapra,

amikor a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesével játszik Csertői Aurél csapata. A demonstrációval és a drukkerek elégedetlenségével kapcsolatban Bozó Zoltán azt mondta, egyetért azzal, hogy az a teljesítmény, amit a csapat mutat, „bőven hagy kívánnivalót maga után”. Hozzátette: a tulajdonosi kör ugyanúgy látja a kialakult helyzetet, mint a szurkolók. Megjegyezte ugyanakkor, hogy el is mondta a szurkolóknak, hogy nem jön jókor ez a rendezvény, mert a megbeszélések éppen folynak a háttérben.

„Az eredmények elmaradása miatt osztozom a szurkolók elégedetlenségében. Kérem őket, hogy ne üljenek fel az esetleges provokációnak. Ez egy figyelemfelkeltés felénk, de azt már sikerült elérni” – fogalmazott a klubtulajdonos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×