eur:
394.33
usd:
370.9
bux:
66274.93
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Facebook/Budapest Honvéd FC

Megszólalt a klubtulajdonos a Budapest Honvéd lehetséges eladásáról

Bozó Zoltán kikötötte: nem kerülhet olyanok kezébe a kispesti klub, akik nem a hagyományoknak megfelelően működtetnék.

A labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéd tulajdonosa, Bozó Zoltán a sportal.hu-nak adott interjújában megerősítette, hogy valóban zajlanak tárgyalások a klub értékesítéséről. „Tény, hogy hónapok óta folynak a tárgyalások, melynek eredményeként a klubnak új tulajdonosa lehet.

Az egyik lehetséges vevővel már bő fél éve tart az egyeztetés”

– árulta el.

Bozó Zoltán elmondása szerint jelentkeztek „komolytalan érdeklődők” is, de mint fogalmazott, szóba sem jöhet, hogy „olyanok kezébe kerüljön a kispesti klub, akik nem a hagyományoknak megfelelően működtetik”. Hozzátette: a tárgyaló feleknek titoktartási kötelezettségük van, így nem akarta megnevezni, hogy kivel vagy kikkel egyeztetnek az eladásról.

Úgy véli, üzletileg főleg azért nem volt túl sikeres az elmúlt öt év a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál, mert a gazdasági válság és a Covid-időszak miatt esélyük sem volt arra, hogy nagy szponzorokkal kössenek megállapodásokat. „A gazdaság most kezd olyan állapotba kerülni, hogy érdemben meg lehet kezdeni a támogatók keresését” – magyarázta.

A tizennégyszeres bajnok Honvéd a várakozások alatt teljesít, jelenleg csak a 12. helyen áll a másodosztályban.

A kispesti szurkolók emiatt figyelemfelkeltő megmozdulást szerveznek vasárnapra,

amikor a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesével játszik Csertői Aurél csapata. A demonstrációval és a drukkerek elégedetlenségével kapcsolatban Bozó Zoltán azt mondta, egyetért azzal, hogy az a teljesítmény, amit a csapat mutat, „bőven hagy kívánnivalót maga után”. Hozzátette: a tulajdonosi kör ugyanúgy látja a kialakult helyzetet, mint a szurkolók. Megjegyezte ugyanakkor, hogy el is mondta a szurkolóknak, hogy nem jön jókor ez a rendezvény, mert a megbeszélések éppen folynak a háttérben.

„Az eredmények elmaradása miatt osztozom a szurkolók elégedetlenségében. Kérem őket, hogy ne üljenek fel az esetleges provokációnak. Ez egy figyelemfelkeltés felénk, de azt már sikerült elérni” – fogalmazott a klubtulajdonos.

Címlapról ajánljuk

Izrael nem teheti meg, hogy nem csap vissza Iránnak, de akkor háború jöhet

Egyelőre nem tudni, hogy Izrael milyen választ ad Irán vasárnapi légi csapásaira, de annak mértékétől és helyszínétől függően akár komolyabb háború is kialakulhat a térségben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×