eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vályi Vanda a női vízilabdatorna döntőjében játszott Amerikai Egyesült Államok - Magyarország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: büszkék lehetünk, akkor is, ha borzasztóan fáj, hogy nem tudtunk nyerni

Minden dicséretet megérdemelnek Faragó Tamás szerint a friss világbajnoki ezüstérmes női vízilabdázók. A Nemzet Sportolója szerint ez a csapat éremesélyesként utazhat a párizsi olimpiára, míg a férfiaknál "helyére kell tenni mindenkinek saját magát".

Fantasztikusak voltak a csajok. Azért, hogy egy góllal kaptak ki az Egyesült Államoktól, az olimpiai bajnoktól, és az utolsó pillanatban is volt esélyük az egyenlítésre, minden dicséretet megérdemelnek" – értékelt Faragó Tamás a világbajnoki döntő után, amelyet a magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re veszített el az Egyesült Államokkal szemben. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó szerint a finálé nagyon kemény, férfia vízilabdát hozott, sok volt a hiba, gyenge a lövőszázalék, de az amerikaiak nagyon sokáig nem találták a kulcsot a magyar védelemhez.

"Az az igazság, hogy büszkék lehetünk a csajokra, még akkor is, ha borzasztóan fáj, hogy nem tudtunk a végén nyerni"

– jelentette ki a pólólegenda.

A mérkőzés elején már 3-0-ra is vezetett az Egyesült Államok, de sikerült a felzárkózás, és az utolsó negyednek már 5-5-ös állásból vághattak neki a felek, és csak a végén dőlt el a párharc. Faragó Tamás szerint azt nem szabad eltagadni, hogy az amerikai csapatban többszörös olimpiai és világbajnokok játszanak, és ott véd a világ legjobb kapusa is. "Természetesen jobb csapat az amerikai, de azért megjegyzem, nem sok hiányzott, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, vagy legalábbis a végén döntetlenre hozzuk" – tette hozzá.

Az Európa-bajnokságon nem volt sikeres a válogatott, az olimpiai kvótát sem tudta ott megszerezni, most viszont minden összejött, büntetőpárbajban sikerült legyőzni a hollandokat, majd a görögöket is, és végül szoros veresége szenvedett az amerikaiakkal szemben. Faragó Tamás szerint a sikerben nagy szerepet játszott a pozitív energia, mert ez nagyon erősen hat a társakra, az ellenfélre. "A legnagyobb tanulság, hogy

a végén a lányok összeálltak, a végén elkezdték szeretni egymást, a végén egymásért sok-sok mindent megtettek, odaadóan játszottak,

és a parton Mihók Attila és Cseh Sándor is nagyon profi teljesítményt nyújtott" – értékelt a Nemzet Sportolója.

Az szerinte nem is lehet kérdéses, hogy a tavaly kinevezett kapitánypáros marad a posztján, mert ők arra szerződtek, hogy "egyrészt kijuttatják a csapatot az olimpiára, másrészt az olimpián érmet fognak szerezni".

Amíg a nők remekeltek, a férfiak elbuktak, szombaton címvédőként csak a hetedik helyért játszhatnak – hasonló volt a szereposztás két éve a budapesti vb-n is –, a fukuokai vb-n viszont utóbbiak remekeltek, és a női csapat tért haza szomorúan. Faragó Tamás szerint a mostani különbségnek egyszerű a magyarázata: "A csajok fantasztikus extra teljesítményt nyújtottak, és a fiúk pedig elbukták a két legfontosabb mérkőzést."

Ugyanakkor azt nagy sikernek tartja, és a magyar vízilabda erejét mutatja, hogy mindkét válogatott ot lehet az olimpián, és ott mindkettőt éremesélyesnek tartja. A férfiaknál szerinte arra van szükség, hogy

"helyére kell tenni mindenkinek saját magát, a teljesítményét.

Természetesen emberek vagyunk, és persze jól esik, hogyha dicsérnek, de azért a realitás talaján kell mindig maradni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×