eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
COPENHAGEN, DENMARK - NOVEMBER 08: Rasmus Hojlund of Manchester United celebrates with teammate Scott McTominay after scoring the teams first goal during the UEFA Champions League match between F.C. Copenhagen and Manchester United at Parken Stadium on November 08, 2023 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)
Nyitókép: Maja Hitij/Getty Images

Elképesztő meccsen kapott ki a Manchester United, továbbjutott a Madrid és a Bayern

Egy vitatható kiállítás alaposan megváltoztatta a Manchester United koppenhágai mérkőzésének képét, a 2-0-s vezetésből 4-3-as vereség lett. Az angolok most az utolsó helyen állnak a csoportjukban… Továbbjutott ellenben a Bayern és a Real Madrid, miként a Real Sociedad és az Inter is.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatja. Csoportállások a cikk végén.

A Manchester United 4-3-ra kikapott szerdán az FC Köbenhavn otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A vendégek már 2-0-ra vezettek, amikor az első félidő hajrájában emberhátrányba kerültek Marcus Rashford kiállítása miatt. A dánok előbb szépítettek, majd a hosszúra nyúlt hosszabbításban egyenlítettek. A második félidőben a tíz emberrel játszó United ismét előnybe került, de a meccs hajrájában az FC Köbenhavn újfent két gólt szerzett, és idénybeli első győzelmével megőrizte továbbjutási esélyét.

Az A csoport másik mérkőzésén a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Bayern München otthon 2-1-re nyert a Galatasaray ellen, ezzel továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

A C csoportban a Real Madrid házigazdaként 3-0-ra verte a portugál SC Bragát, így ugyancsak biztosította nyolcaddöntőbe kerülését. A hatodik percben Alvaro Djalo büntetőjét Andrij Lunyin kivédte, majd Brahim Díaz a 27. percben betalált, így a hazaiak vezettek a szünetben. A három pont sorsa a meccs kétharmadánál dőlt el, amikor a Real három percen belül két gólt szerzett.

A D csoportban az előző szezonban döntős Internazionale Lautaro Martínez tizenegyesgóljával 1-0-ra nyert Salzburgban, ezzel az olasz csapat, illetve a Benfica ellen korábban győztes Real Sociedad is továbbjutott.

Az élő tudósítás

REAL SOCIEDAD–SL BENFICA 3-1: A baszkok gyorsan háromgólos előnybe kerültek, egy pillanatig sem fordott veszélyben a győzelmük. Az újabb három ponttal közel kerültek a továbbjutáshoz, akár ez ma este is meglehet, ha nem nyert a Salzburg.

NAPOLI–UNION BERLIN 1-1: Politano az első félidőben szerzett gólját a fordulás után a vendégek Fofana révén kiegyenlítették. A Napoli nincs bajban a döntetlennel, a csoportot vezető Real Madrid pedig továbbjut, ha ma pontot szerez a Bernabéuban a Braga ellen.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED 0-1: Dán gól Koppenhágában – de United-játékos, Rasmus Höjlund szerezte.

REAL MADRID–SPORTING BRAGA 0-0: A vendégek büntetőt lőhettek, de Horta hibázott. Lunyinnak eddig négy tizenegyest lőtte, amióta a Madrid kapusa, kettőt kivédett.

PSV–LENS 1-0: Luuk de Jong előnyhöz juttatta az eindhovenieket.

REAL MADRID–SPORTING BRAGA 1-0: Megszületett a Madrid vezető gólja, Rodrygo labdáját Brahim Diaz küldte a kapuba.

ARSENAL–SEVILLA 1-0: Bukayo Saka nagyon pontos beadása után Trossard közelről a kapuba lőtt.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED 0-2: Újabb dán gól Koppenhágában – de ezt is United-játékos, ismét Rasmus Höjlund szerezte.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED 1-2: Mohamed Elyounoussi a kapuba küldte Diogo Gonçalves labdáját. Emberelőnyben játszanak a dánok, Marcus Rashford azonnali piros lapot kapott.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED 2-2: A BL-történelem talán leghosszabb első félidejében 13 percet hosszabbított a játékvezető. A dánok büntetőhöz jutottak Harry Maguire kezezése miatt. Diogo Gonçalves berúgta.

REAL MADRID–SPORTING BRAGA 2-0: Camavinga labdaszerzésével indult a madridi akció, a végén Vinícius egy csel után a kapuba lőtt.

REAL MADRID–SPORTING BRAGA 3-0: A Madrid számára tét nélküli lesz az utolsó két őszi BL-meccs, mert hogy ma este biztossá válik a továbbjutás. Vinícius ezúttal előkészített, Rodrygo pedig a kapuba emelt.

ARSENAL–SEVILLA 2-0: Bukayo Saka a leshatárról kiugrott, majd egy szép csel után okos gólt lőtt.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED 2-3: Kezezés miatt büntetőt lőhetett Bruno Fernandes, ismét vezet az angol csapat.

BAYERN–GALATASARAY 1-0: Harry Kane-re lehet számítani. Joshua Kimmich labdáját küldte a törökök kapujába.

SALZBURG–INTERNAZIONALE 0-1: Lautaro Martínez büntetőből szerzett vezetést az előző idény döntősének.

BAYERN–GALATASARAY 2-0: Harry Kane újra. A legutóbbi öt mérkőzésén tíz gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve.

BAYERN–GALATASARAY 2-0: Szépített a Gala a 94. percben, Bakambu révén.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED 3-3: Lerager kiegyenlített, megint döntetlen.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED 4-3: Egészen elképesztő meccs, most már vezetnek is a dánok, Roony Bardghji góljával.

Állás

A csoport: Bayern München–Galatasaray 2-1, FC Köbenhavn–Manchester United 4-3. Az állás: 1. Bayern 12 pont, 2. FC Köbenhavn 4, 3. Galatasaray 4, 4. Manchester United 3.

B csoport: Arsenal–Sevilla 2-0, PSV–Lens 1-0. Az állás: 1. Arsenal 9 pont, 2. PSV 5, 3. Lens 5, 4. FC Sevilla 2.

C csoport: Real Madrid–Sporting Braga 3-0, Napoli–Union Berlin 1-1. Az állás: 1. Real Madrid 12 pont, 2. Napoli 7, 3. Braga, 4. Union Berlin 1.

D csoport: Real Sociedad–Benfica 3-1, Salzburg–Internazionale 0-1. Az állás: 1. Real Sociedad 10 pont. 2. Internazionale 10, 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×