eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sallai Roland (k) és a litván Vykintas Slivka (b2) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkőzésen a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Visszhangok a litvániai döntetlen után - "Jobban be kell tartani a taktikai utasításokat"

Nem volt meg az agresszivitás; sok párharcot vesztettek a játékosok, "nem voltak meg" a párharcok, ugyanakkor "nem halt meg senki, nincs nagy szomorkodás". A litvániai Eb-selejtező után a főszereplők értékeltek.

A mérkőzést közvetítő M4 Sport televíziónak a Litvánia-Magyarország Eb-selejtező (2-2, a félidőben 2-0) főszereplői nyilatkoztak.

Varga Barnabás: Rosszul jöttünk ki a meccsre, nem volt meg a küzdeni tudás a csapatban... a második félidőben már javult a helyzet. Későn rúgtuk a gólokat, de ettől még nyerhettünk volna, a helyzeteink megvoltak. Idegesek nem voltunk, talán a párharcokban nem voltunk eléggé magabiztosak, 80-20 százalékban veszítettük el a fifty-fifty helyzeteket.

Szalai Attila: Nem mondanám, hogy megleptek bennünket a litvánok, magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe, sokszor kockázatos helyzetekbe passzoltuk a labdát. A félidőben szerencsére rendeztük a sorokat, arra legalább jó volt, hogy kiegyenlítettünk. Ez benne van a fociban, pozitívum, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe 2-0-ról. Azon leszünk, hogy Bulgáriában belépjünk azon a bizonyos kapun. Rengeteg eladott labdánk volt, le kell vonni a tanulságokat. Nem is izgultunk, boldogan vártuk a mérkőzést, szerettük volna most kiharcolni a továbbjutást, talán az agresszivitás nem volt meg.

Szoboszlai Dominik: Az első 45 perc... nagyon rég játszottunk ilyen rosszul, de ahogy kijöttünk a második félidőre, megmutattuk az igazi énünket, de ez, úgy látszik, még mindig nem elég. Remélem, a bolgár meccsen az lesz. Hátrébb játszottam ezen a meccsen, de a második félidőben nekem és másoknak is jobban ment. Ebből a meccsből tanulnunk kell. Nem halt meg senki, nincs nagy szomorkodás. Az első perctől úgy kell felmenni a pályára, hogy nyerünk. Nem keresünk kifogásokat, én leszek az utolsó, aki ezt tenné. Ki fogjuk javítani a hibáinkat, ahogy a második félidőben sikerült is, pozitívan állok a dolgokhoz.

Styles Callum: Eléggé fizikálisak voltak a litvánok. Kaptunk két gólt, nehéz helyzetbe kerültünk, de visszajöttünk és egyenlítettünk. Az első játékrész csalódást keltő. Leckeként kell tekinteni erre, megvan a lehetőségünk, hogy kijussunk az Eb-re. Szerettünk volna nyerni, de ilyen a labdarúgás, egy ponttal megyünk haza.

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány: Meg kell értenünk, hogy ha nincs meg a megfelelő hozzáállás, rémálom lesz a mérkőzés. Egyetlenegy párharcot nem nyertünk meg, mindig sok szabad területet alakítottak ki. Kicsit csúszós is volt a pálya, ehhez képest túl nagy stílust akartunk beletenni a mérkőzésbe, ez nem volt jó. Aztán a félidőben változtattunk, de ahhoz nem volt szerencsénk, hogy győzzünk is, mint a szerbek ellen. Minden felelősséget vállalok a választásaimért. Egy olyan csapat vagyunk, amelyik fejlődik, ugyanakkor ez egy fiatal csapat. Ha a megfelelő úton haladsz, akkor sem gondolhatod azt, hogy az út mindig fölfelé vezet. Ha ki akarunk jutni, pontot kell szerezni, legalább még egyet, de persze Bulgáriában is arra készülünk, hogy nyerünk. A párharcokba tehát jobban bele kell menni, a taktikai utasításokat pedig jobban be kell tartani, ha a védvonal mögé akarunk jutni. A második félidőben sokkal jobban dolgoztunk együtt, feltörtük a védelmüket, voltak még helyzeteink, de panaszkodnunk azért nem kell, el kell fogadnunk a helyzetünket és az 1 pontot.

Edgaras Jankauskas litván szövetségi kapitány: Elégedettnek kell lennem, mert bár 2-0-ra vezettünk, a magyar csapat nagyon erős, számítottam rá, hogy a második félidőre nagyon összeszedi magát. Erős ellenféllel szemben szereztünk egy pontot, legyenek büszkék magukra a játékosok! A magyarok talán nem számítottak arra, hogy ilyen agresszívak leszünk. Természetesen tiszteljük az olyan kaliberű játékosokat, mint Szoboszlai Dominik, de nem akartuk őt emberfogással kivenni. Szerintem jol teljesítettünk ellene is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×