eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Infostart

Kiderült, miért tartóztattak le magyar szurkolókat Litvániában - képek

Az Incidens még vasárnap éjszaka történt Vilniusban, a történtekről kamerafelvételek is készültek.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden egy Facebook-videóban közölte, hogy a Litvánia–Magyarország labdarúgó Eb-selejtező (2–2) előtti napon őrizetbe vettek néhány magyar szurkolót. A tárcavezető hozzátette: egyeseket már szabadon engedtek közülük, ketten viszont még vizsgálati fogságban voltak kedden is, de azt ígérték a helyi hatóságok, hogy a meghallgatásukat követően ők is szabadlábon távozhatnak.

Közben Mantas Krasnick, a 15-min.lt újságírója azt is kiderítette, hogy miért állították elő a renitens magyar drukkereket. A litván rendőrség kommunikációs osztályának vezetője arról adott tájékoztatást a helyi portál munkatársának, hogy az őrizetbe vett négy szurkoló vasárnap késő este Vilniusban meggyalázott egy ukrán zászlót, melyet a fa zászlórúddal felfelé kidobtak egy szemetesládába, majd megköpdösték – írja a hvg.hu.

Fotó: Infostart
Fotó: Infostart

Az RTL Híradó viszont úgy értesült, hogy végül nem négy, hanem hat magyar személyt vettek őrizetbe a helyi rendőrök, de azóta már mindegyiküket szabadon engedték. A hírműsor értesülései szerint azért volt szükség intézkedésre, mert

kamerafelvételek is bizonyították az ukrán zászló meggyalázását, ami a litván törvények szerint akár kétéves elzárással is büntethető.

Az Infostart megtudta azt is, hogy egyes magyar szurkolók lassúnak és körülményesnek vélték a beléptetést a keddi mérkőzésre. Azt az információt kapták a biztonsági szolgálattól, hogy a hétfői, brüsszeli lövöldözés miatt volt szükség ekkora szigorra: a belga–svéd Eb-selejtező helyszínén, Brüsszelben két svéd mezbe öltözött vendégszurkolót agyonlőttek.

A magyar szurkolók többsége ugyanakkor megerősítette, hogy a litván rendőrség nem provokálta őket, minden rendben zajlott a beléptetés során és nem volt más incidens a mérkőzés alatt sem.

A magyar válogatott 2–2-es döntetlent ért el Kaunasban Litvánia ellen és mivel Szerbia Belgrádban 3–1-re legyőzte Montenegrót, Marco Rossi egyelőre nem tudta kiharcolni a kijutást a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, a hátralévő két fordulóban azonban már csak egy pontot kell szereznie a kvalifikációhoz. Ha ez sikerül, a magyar nemzeti együttes sorozatban harmadszor lesz Eb-résztvevő.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×