eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Megrázó részletek a Veszprém-ralin történt tragédiáról

Fivére végignézte testvére utolsó pillanatait, ő is súlyosan megsérült.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, fának csapódott és meghalt a Veszprém-rali egyik versenyzője vasárnap délelőtt. A Tények értesülése szerint a balesetben elhunyt Nemes Csaba mellett navigátoraként fivére, Nemes Richárd ült, aki végignézte bátyja halált. Lada típusú autójuk egy kanyarban sodródott le az útról, az ütközéskor mindketten beszorultak a roncsba. A sofőr életét már nem tudták megmenteni.

A versenyt azonnal leállították, és azóta már megemlékezést is tartottak az áldozat emlékére a Veszprém Arénánál. A tragédia után a Magyar Autósport Szövetség hivatalos közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy az országos bajnokság 4. futamán, az 50. számú autó, vagyis Nemes Csaba és Nemes Richárd autója fának csapódott. Mindkettejüket feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból a veszprémi hivatásos tűzoltók és a Herend Önkéntes Tűzoltó Egyesület kollégái.

A helyszínen tartózkodó mentők azonnal a két férfi segítségére siettek, Nemes Csaba viszont annyira súlyosan megsérült, hogy az életét már nem tudták megmenteni a szakemberek, az ütközés pillanatában szörnyethalt. Győrfi Pál szavai alapján „a rendezvényt biztosító mentők mindent megpróbáltak, de sajnos a férfi életét már nem lehetett megmenteni;

olyan súlyos belső sérülései voltak, hogy azonnal életét vesztette”.

A fiatalabbik versenyző könnyebben sérült: ő a hátát fájlalta, lapockatáji sérüléseket szenvedhetett, ezért traumatológiai osztályra szállították – tette hozzá az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az autósport világa egy emberként gyászolja a 47 éves korában elhunyt Nemes Csabát.

„Én egy barátot vesztettem el ma. A ralis társadalom pedig egy jó versenyzőt. Nyugodj békében, Csaba!” – idézi egy ismerőse szavait a Bors. „Hihetetlen, hogy ez történt, nem tudjuk felfogni. Nem csak egy remek versenyző, hanem egy jó ember is elment ma közülünk. De tudom, hogy egyszer még találkozunk fent” – fogalmazott egy másikuk a lapnak.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×