eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Szilágyi Áron, miután vesztett az amerikai Eli Dershwitz ellen a milánói vívó- világbajnokság férfi kardversenyének elődöntőjében 2023. július 25-én. A magyar versenyző bronzérmes lett.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Szilágyi Áron bronzérmes lett a vívó vb-n

A magyar kardvívó egyéniben szerezte meg a harmadik helyet a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A MiCo Konferencia és Rendezvényközpont vívóhelyszínén felállított főpást előtt megtelt a lelátó, több mint kétezer néző figyelte a látványos elődöntős, döntős programot.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes, tavaly világbajnok magyar vívó a georgiai Beka Bazadze, az üzbég Musza Ajmuratov, az olasz Luca Curatoli és a lengyel Szymon Hryciuk legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol Eli Dershwitzcel csapott össze. Sokáig egyértelműen az történt a páston, amit eltervezett, gyorsabb volt ellenfelénél, látványos és egyértelmű tusokkal már 10-4-re is vezetett. Ezt követően azonban a 2018-ban vb-ezüstérmes amerikai magára talált, fokozatosan felzárkózott, Szilágyi pedig - aki a nap folyamán addig esélyt sem adott ellenfeleinek - nem tudott váltani, legalábbis eredményesen nem. Dershwitz 13-13-nál egyenlített, és az utolsó két találatot is ő adta.

Szilágyi ezt megelőzően 2013-ban, Budapesten volt vb-bronzérmes, az idei, júniusi Európa Játékokok is harmadik lett, és a magyar küldöttség első érmét nyerte a milánói világbajnokságon.

Eredmények:

a 64 között:

Szilágyi Áron-Beka Bazadze (georgiai) 15-4

Decsi Tamás-Mohammad Rahbari (iráni) 15-9

Szatmári András-Radu Nitu (román) 15-10

Matei Cidu (román)-Gémesi Csanád 15-14

a 32 között:

Szilágyi-Musza Ajmuratov (üzbég) 15-4

Decsi-Szatmári 15-12

a 16 között:

Szilágyi-Luca Curatoli (olasz) 15-12

Ziad el-Szisszi (egyiptomi)-Decsi 15-13

negyeddöntő:

Sandro Bazadze (georgiai)-Josida Kento (japán) 15-9

el-Szisszi - Michele Gallo (olasz) 15-14

Eli Dershwitz (amerikai)-Ha Han Szol (dél-koreai) 15-10

Szilágyi-Szymon Hryciuk (lengyel) 15-8

elődöntő:

Bazadze - el-Szisszi 15-14

Dershwitz-Szilágyi 15-13

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×