eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, a H csoportban játszott Manchester United - Juventus mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2018. október 23-án. A találkozót az olasz csapat nyerte 1-0-ra idegenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Juventus-edző: ahányszor kiemeljük a fejünket, visszanyomják azt

A jelek szerint nagyon megviselte a Juventus játékosait az olasz szövetség, a FIGC fellebbviteli tanácsának döntése, amely szerint ismét pontlevonással bűnhődik a klub. Az ezúttal tízpontos mínusznak tulajdoníthatóan a fekete-fehérek ismét nem állnak BL-indulást érő helyen, esélyük az előbbre lépésre jelentősen csökkent az Empoli elleni, váratlanul súlyos, 4-1-es vereség után.

Ahogyan arról korábban az Infostart is beszámolt, a szövetségi fellebbviteli bíróság tízpontos levonással büntette a Juventust, amely így a hetedik helyre csúszott vissza a labdarúgó Serie A-ban. A torinói csapatot január 20-án 15 ponttól fosztották meg, a vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

A klub a döntés ellen fellebbezett, április 20-án a büntetést felfüggesztették és a Juventus visszakapta pontjait, aminek köszönhetően rögtön Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióba került. A mostani szankcióval viszont a hetedik helyre csúszott vissza.

Massimiliano Allegri vezetőedző szerint

a játékosok csak néhány perccel az Empoli elleni hétfő esti bajnoki kezdete előtt értesültek az újabb levonásról. A csapat súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett.

Allegri azt kérte számon a döntéshozókon, hogy végre határozzák el, mi a verdikt, szülessen végleges döntés. „Valahányszor levegő után kapkodva kiemeljük a fejünket, visszanyomnak minket. Döntsék már egyszer el, egyszer s mindenkorra” – mondta.

Az olasz sportnapilapok szerint bár jogorvoslatra elvileg van lehetősége a klubnak, a gyakorlati esélye annak, hogy ezt a büntetést eltörlik, csekély.

A tabellán az Empoli elleni vereség után a Juventus a hetedik helyre esett vissza, 59 pontja van. Szerencséjére még játszik a negyedik helyezett Milannal, de egy ottani győzelem sem elégséges önmagában. Ahhoz, hogy a következő szezonban futballozhasson a Bajnokok Ligájában, a Juventusnak meg kell nyernie a hátralévő meccseket a Milan és az Udinese ellen, remélve, hogy a Roma és az Atalanta nem teszi ugyanezt a Serie A utolsó két fordulójában, és a Milan nem győzi le a Hellas Veronát.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×