eur:
395.49
usd:
366.56
bux:
65613.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Fcaebook/Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

Kemény döntést hozott az atlétikai szövetség

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlása ellenére sem engedi vissza az orosz és fehérorosz sportolókat a versenyeire.

"A WA álláspontja nem változott" - utalt arra a világszervezet, hogy a tanács a múlt héten eldöntötte, az Ukrajna elleni háború miatt a két ország atlétái nem indulhatnak WA-eseményeken.

A közlemény kiemelte, a NOB kedden közzétett ajánlásában azt javasolta, hogy - semlegesként - engedjék vissza az orosz és fehérorosz sportolókat a nemzetközi versenyekre, a végső döntést ugyanakkor a sportágak nemzetközi szövetségeire bízta.

A WA hozzátette, az Európai Atlétikai Szövetség ugyancsak az oroszok és fehéroroszok kizárásáról határozott.

Az orosz és fehérorosz sportolók - a legtöbb sportágban - azóta nem szerepelhetnek a nemzetközi porondon, hogy Oroszország Fehéroroszország támogatásával tavaly februárban háborút indított Ukrajna ellen.

A nyáron Budapest rendezi az atlétikai világbajnokságot.

Európai Játékok: nem!

Nem indulhatnak orosz és fehérorosz sportolók a nyári, Lengyelországban sorra kerülő Európa Játékokon.

"A szervezőbizottság álláspontja nem változott" - jelentette ki az egyik szóvivő.

A multisport esemény az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) égisze alá tartozik, melynek képviselői októberben jelezték, hogy az Ukrajna elleni háborúban érintett két ország versenyzői nem vehetnek részt az EJ-n. Most pedig ezt az álláspontot erősítette meg a szervezőbizottság, annak ellenére, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden módosította korábbi ajánlását. A jövő évi párizsi játékokkal kapcsolatban egyelőre elhalasztották a döntést.

A Krakkóban és környékén június 21. és július 2. között sorra kerülő Európa Játékokra, amely több sportágban olimpiai kvalifikációs verseny lesz, mintegy 50 ország sportolóit várják. A seregszemlén 29 sportágban 255 aranyérmet osztanak ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×