eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Atlétikai stadion. Forrás:Nemzeti Atlétikai Központ
Nyitókép: Forrás:Nemzeti Atlétikai Központ

Schmidt Ádám: dicsőség lesz a világbajnokság

Elkészült az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság versenypályája, amelyet a létesítmény számos további részével együtt mutattak be.

"Nagyságrendileg a tervek szerint haladunk, mind a létesítményt, mind a szervezés tekintetében. Fel fognak gyorsulni az események" – mondta az InfoRádióban Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

Mint mondta, mostantól nem lesz egyetlen olyan napszak, amikor ne hallanának arról, hogy augusztus 19-én az idei év legnagyobb sporteseményét rendezik meg Magyarországon. Bízik abban, hogy sok magyar érdeklődését fel tudják kelteni.

A mostani világbajnokság egyik közvetlen hatása Schmidt Ádám szerint a dicsőség lesz, hiszen a magyar atlétikasport összes szereplőjének "nagy motiváció", hogy itthon szerepelhet. Az államtitkár nemrég Baji Balázs gátfutóval beszélgetett, aki azt mondta, most először érzi, hogy vérzik a szíve, amiért nem tud színre lépni aktív sportolóként.

A közvetett hatása pedig az, "amit az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatosan meghirdetett egyedülálló" programokkal is próbálnak elérni, hogy a sportot közelebb vigyék az emberekhez.

A Hétköznapi hősök program célja, hogy fizikai aktivitásra ösztönözzék az embereket, amivel kedvezményesen tudnak bejutni a sporteseményekre.

A Sulihős programban megszólították a fiatalabb korosztályt, és az őket felkészítő testnevelő tanárokat. Már ezzel több mint tízezer fiatalt nyertek meg, a program közvetett hatása pedig, hogy a létesítmény szolgálja majd a magyarok rendszeres mozgását, és ezzel sportnemzetből "sportoló nemzetté" válhatunk.

Schmidt Ádám szerint csak a világbajnokság után lesz érdemes visszatérni arra, miként alakul a verseny teljes költségvetése. Kifejtette: az államtitkárságnak nem feladata, hogy szakmai szempontból elvárásokat fogalmazzanak meg, ezt inkább rábízzák az illetékes országos sportági szakszövetségre.

"Az Atlétikai Szövetség előzetes jelzései szerint minden eddiginél nagyobb, a legnagyobb létszámú magyar küldöttség fog részt venni a világbajnokságon. Bízzunk benne, hogy lesz olyan amikor éremért szurkolhatunk a helyszínen" – tette hozzá Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×