eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője sajtóértekezletet tart Varsóban 2022. október 10-én. A Real Madrid október 11-én az ukrán Sahtar Donyeck ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski

Történelmi találkozó, súlyos vereség - megszólalt Ancelotti

A Real Madrid labdarúgócsapatának olasz szakvezetője elsősorban csapata rossz védőmunkájának tudja be, hogy szombaton a spanyol bajnokság 16. fordulójában kikaptak a Villarreal vendégeként.

Carlo Ancelotti a klub honlapján kiemelte: kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést játszottak, amelyen a hazaiak jobbak voltak náluk.

"Nem védekeztünk jól a térfelünkön, nem voltunk elég zártak, sok labdát hagytunk veszni a sorok között. Ellenfelünk viszont végig magas szinten teljesített, és túlságosan is átadtuk nekik az irányítást olyan szituációkban, amelyeket pedig általában jól megoldunk" - mondta.

Miközben csapata belga kapusa, Thibaut Courtois a játékvezetőt kritizálta a vendégek második gólját eredményező büntető megítélése miatt, addig Ancelotti diplomatikusan fogalmazott ezzel kapcsolatosan. Kiemelte: a játékvezető a vonatkozó szabály előírásainak megfelelően járt el, amikor a kezet ért labda miatt büntetőt adott. Hozzátette: a szabály az elmúlt években megváltozott, és bár a drukkereknek nem tetszik, a játékvezetőnek be kell fújnia a tizenegyest.

A Marca című spanyol lap ugyanakkor történelminek nevezte a találkozót, amelyen a Real Madrid 121 éves történetében először állt fel spanyol játékos nélkül a kezdőcsapatban.

A madridiak kezdőjében a Villarreal ellen hét nemzet képviselője kapott helyet: három francia (Tchouaméni, Mendy, Benzema), két brazil (Vinicius, Militao), két német (Rüdiger, Kroos), egy horvát (Modric), egy belga (Courtois), egy osztrák (Alaba) és egy uruguayi (Valverde). Kiemelték: az már előfordult, hogy spanyol játékos nélkül fejeztek be mérkőzést, de olyan, hogy ne lett volna hazai születésű futballista a kezdőben, arra 4435 összecsapást követően először volt példa.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×