eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros - Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

"A Ferencvárosnak ez lehet rekord, nekem nem"

Sztanyiszlav Csercseszov, az Európa-ligában csütörtök este fontos győzelmet aratott Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője részletes helyzetértékelést adott éjszaka.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt kizárólag a továbbjutás kiharcolása foglalkoztatja, az nem, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata magyar csúcsot állított fel azzal, hogy csütörtök este legyőzte a Crvena zvezdát az Európa-liga negyedik fordulójában.

"A magyar futballnak lehet, hogy rekord a három győzelem és a kilenc pont a csoportkörben, de nekem nem.

Én nyertem már hatból hatot is a Dinamo Moszkvával.

Az a fontos, hogy még két kemény meccs vár ránk, amelyeken a továbbjutásért fogunk küzdeni, éppen ezért mi csakis az előttünk álló találkozókkal foglalkozunk, nem a rekordokkal" - mondta az orosz szakember.

A Crvena zvezda 2-1-es legyőzése kapcsán azt tartotta a legfontosabbnak, hogy nemcsak jól futballoztak a játékosai, hanem

győztes mentalitással

léptek pályára, ami hiányzott belőlük Belgrádban a 4-1-es vereség alkalmával. Azt is kiemelte, hogy ezúttal a csapata jól reagált a bekapott gólra, ami szintén nem volt igaz a múlt heti összecsapásra.

"Dibusz nagyon jól végezte a munkáját, ezért tartjuk"

- idézte fel Csercseszov a magyar válogatott hálóőr védését a hosszabbítás utolsó percéből, amikor egy 17 méteres szabadrúgást hárított.

Az ellenfél dicsérete

Kollégája, Milos Milojevic azon kesergett, hogy szerinte együttese saját hibáiból, figyelmetlenségéből kapta mindkét gólt, illetve elöl tisztább helyzeteket szeretne látni és nagyobb koncentráltságot a befejezéseknél.

"Jó hangulat uralkodott egy jó stadionban. A Ferencváros nem lepett meg, a saját játékát remekül játszotta, védekezésből gyorsan lendült támadásba" - mondta a magyar bajnokról a Crvena zvezda mestere, aki úgy vélte, a szerb bajnoknak még van esélye a továbbjutásra, de már nem a saját kezében van a sorsa.

A Ferencváros négy forduló után kilenc ponttal vezeti a H csoportot, két hét múlva pedig a francia AS Monacót fogadja.

A csoport állása:

1. Ferencváros 4 3 - 1 7-7 9 pont

2. Trabzonspor 4 2 - 2 9-7 6

3. AS Monaco 4 2 - 2 4-6 6

4. Crvena zvezda 4 1 - 3 6-6 3

Az eddigi eredmények:

1. forduló (szeptember 8.):

Ferencváros-Trabzonspor 3-2 (3-1)

Crvena zvezda-AS Monaco 0-1 (0-0)

2. forduló (szeptember 15.):

Trabzonspor-Crvena zvezda 2-1 (1-0)

AS Monaco-Ferencváros 0-1 (0-0)

3. forduló (október 6.):

AS Monaco-Trabzonspor 3-1 (2-0)

Crvena zvezda-Ferencváros 4-1 (2-0)

A további program:

5. forduló:

október 27., csütörtök:

Ferencváros-AS Monaco FC 21.00

Crvenza zvezda-Trabzonspor 21.00

6. forduló:

november 3., csütörtök:

Trabzonspor-Ferencváros 18.45

AS Monaco-Crvenza zvezda 18.45

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×