eur:
394.83
usd:
371.33
bux:
66466.4
2024. április 16. kedd Csongor
A győztes Milák Kristóf (b) és a második helyezett Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án.
Nyitókép: A győztes Milák Kristóf (b) és a második helyezett Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon. MTI/Czeglédi Zsolt

Sikeres magyar úszók az Eb-n, valamit mégis a kapitány fejére olvasnak

A szövetségi kapitány szerint medencés úszásban az európai eredményességet tekintve megtörtént a generációváltás a magyar csapatban, amely öt arannyal, hét ezüsttel és három bronzzal térhet haza a római kontinensviadalról.

"Valahol a fejemre is olvasták, de én ennek a felével sem kalkuláltam, adja Isten, hogy máskor is így tévedjek" - nyilatkozott az MTI-nek Sós Csaba, aki már a júniusi, hazai világbajnokság előtt jelezte a fiataloknak, hogy akik komolyan gondolják a párizsi olimpián való szereplést, azoknak már az idei világversenyeken is meg kell mutatniuk magukat.

"Az első lépcsőfok megvolt, azaz európai szinten megtörtént a generációváltás, világszinten pedig azt kell, hogy mondjam elkezdődött, hiszen például Molnár Dóra és Kovács Benedek, akik itt érmet szereztek, a Duna Arénában már döntősök voltak a világbajnokságon. Elindult egy folyamat, de nem gondoljuk, hogy ez már végleg lezajlott volna" - mondta a szakember.

Sós Csaba megjegyezte, a következő év a koronavírus-járványt követő sűrű program után "normális" lesz, hiszen szeptembertől kezdve a felnőtteknek csak egy világversenyre, a fukuokai világbajnokságra kell készülniük, ugyanakkor több ifjúsági korú úszónak - ilyen például Molnár, Pádár Nikolett, vagy Ábrahám Lilla - továbbra is nehéz dolguk lesz, hiszen néhány nap múlva Peruba utaznak a korosztályos világbajnokságra, jövőre pedig újra rendeznek a fiataloknak Európa-bajnokságot és világbajnokságot egyaránt.

Sós Csaba szerint a mostani sikerekben az is szerepet játszott, hogy a koronavírus-járvány alatt, majd utána Magyarországon nyitottak ki először az uszodák, és a versenyzők más országok úszóihoz képest többet tudtak készülni.

A szövetségi kapitány leszögezte, az Európa-bajnokságról húsz magyar úszó térhet haza valamilyen éremmel: "Ez is azt mutatja, hogy a rengeteg támogatással, amit az államtól kapunk, élünk és nem visszaélünk" - fogalmazott.

Róma, 2022. augusztus 13.
A győztes Mihályvári-Farkas Viktória (j) és a második helyezett Jakabos Zsuzsanna a női 400 m vegyesúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 13-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
A győztes Mihályvári-Farkas Viktória (j) és a második helyezett Jakabos Zsuzsanna a női 400 m vegyesúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon. MTI/Czeglédi Zsolt
Róma, 2022. augusztus 17.
A bronzérmes Késely Ajna a női 400 méteres gyorsúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
A bronzérmes Késely Ajna a női 400 méteres gyorsúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban. MTI/Czeglédi Zsolt
Róma, 2022. augusztus 17.
Az aranyérmes Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Az aranyérmes Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon. MTI/Czeglédi Zsolt
Róma, 2022. augusztus 16.
Az aranyérmes Milák Kristóf (j) és a második helyezett Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Az aranyérmes Milák Kristóf (j) és a második helyezett Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon. MTI/Czeglédi Zsolt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×