eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 13: Aissa Laidouni of Ferencvarosi TC celebrates after scoring a goal with Franck Boli of Ferencvarosi TC during the UEFA Champions League 2022/23 First Qualifying Round Second Leg match between Ferencvarosi TC and FC Tobol at Ferencvaros Stadium on July 13, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Elképesztő Fradi-ünnep Pozsonyban

A Ferencváros hosszú idők legjobb játékával, 4-1-re megverte idegenben, Pozsonyban a Slovant, s továbbjutott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe.

A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörébe jutás a tétje a ma esti Slovan–Ferencváros labdarúgó-mérkőzésnek. Telt ház előtt játszik a két csapat, óriási rendőri biztosítás mellett. A szlovák bajnok 2-1-es előnyről kezdi a mérkőzést, miután nyert a Groupama Arénában.

A vendég Ferencváros a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli tizeneggyel kezd. Nincsen benne meglepetés, Wingo és Botka felváltva játszik a jobbhátvéd posztján, Kovacevic nem volt teljesen egészséges az elmúlt időszakban, talán ezért is kezd Knoester.

A pozsonyiaknál kimaradt a vezetőedző fia, ifjabb Vladimir Weiss, aki egyébként a csapatkapitány, s az első mérkőzéshez hasonlóan a kispadon kezd Holman Dávid.

Az összeállítás: Chovan – Abena – Medvedev, Kasia, De Marco, Pauschek – Barszegjan, Kankava, Kucka, Csakvetadze – Saponjics.

Tulajdonképpen tragikomikus az a vak gyűlölet, ami a Ferencváros, a magyarok felé irányul a Slovan ultrái részéről, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mindössze két magyar szerepel a kezdőcsapatban.

Laidouni gyorsan sárga lapot kapott, ez nem jó hír. Botka Endre máris helyzetbe került, ez már igen, 15 méterről lőtt, viszont nem tudta leszorítani a labdát. Civic vétlenül megrúgta a Slovan jobbhátvédjét, Medvedevet, hosszasan ápolják a hátvédet, aki fejsérülést szenvedett. Cserélni kell majd. A sérült játékost hordágyon vitték le, Green állt be.

Az első szlovák kontra megmutatta, mire kell nagyon vigyázni. Három kék-fehér mezes is meglódult, de Barszegjan passzát Knoester lefülelte. A szögletből nem lett semmi.

A 20. percben a balhátvéd helyéről ívelt be az ötösre Civic, a védők elengedték, nem vették eléggé komolyan a helyzetet, Boli odaugrott és a kapuba lőtt, 0-1.

A Slovan Barszegjan éles szögből leadott lövésével válaszolt, a lécet is érintette a labda. De nem a hálót!

Felívelt szabadrúgás után a szlovák Abena röviden szabadított fel, Samy Mmaee egyből kapura lőtt. Nem volt jó lövés, de Zachariassen bele tudtak a fejét tenni, a labda pedig a hálóba jutott, 0-2. Továbbjutásra áll a Fradi!

A 39. percben Zachariassen az oldalhálóba lőtt.

A félidő hajrájában többet birtokolta a Slovan a labdát, de nem ment sokra vele.

A Ferencváros vitathatatlanul a Csercseszov-éra eddigi legjobb félidejét produkálta, s megérdemelten vezet.

Eltelt öt perc a második félidőből, Boli vágtája volt a legszebb jelenet. Utána Zachariassen szabadrúgást harcolt ki, de Civic nem találta el a kaput a letett labdából.

Zachariassen és Kucka kapott páros sárga lapot. Aztán Adama Traoré is.

Boli szinte ziccerbe került, de az oldalhálóba rúgta a labdát.

Több lehetősége ma nem lesz, Vécsei állt a helyére a 62. percben.

A 69. percben kiegyenlített (összesítésben) a Slovan, megint hosszabbításra állnak. Egy Civic-féle könnyelműség után szögletet rúgtak a szlovákok, De Marco hat méterről befejelte, 1-2.

A Slovan szögletei veszélyesek, ezúttal Kucka fejelt, de a kapu fölé.

Még öt perc van hátra a rendes játékidőből. Kettőt cserélt a Slovan, ifjabb Vladimir Weiss és Gavrics a pályán.

A 89. percben egy átívelés után Adama Traoré elé került a labda, aki kapásból, közelről, belőtte, 1-.3. Ismét továbbjutásra áll a Fradi.

Két újabb csatár, Agbo és Holman a Slovanban.

Tokmac helyén Thelander. A hosszabbítás három perce eltelt a cserékkel, nyilván játszanak még.

A 94. percben Laidouni megkoronázta a teljesítményét, egy kontra végén 17 méterről, ahogyan mondani szokták, szétlőtte a kaput.

A magyar bajnok 5-3-as összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörébe. Bizots, hogy ősszel csoportkörös lesz.

Következő ellenfele a jövő héten a Qarabag lesz, miután az azeri bajnok szerdán a selejtező második fordulójának idegenbeli visszavágóján hosszabbítást követően 2-2-es döntetlent játszott a svájci aranyérmes FC Zürich otthonában, ezzel megőrizte hazai pályán szerzett egygólos előnyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×