eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Az orosz Danyiil Medvegyev az olasz Jannik Sinner ellen játszik a férfi teniszezők torinói ATP-világbajnokságának Piros csoportjában 2021. november 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Danyiil Medvegyev megérti, de nem tartja fairnek a wimbledoni döntést

Az ukrajnai katonai invázió miatt az orosz és fehérorosz játékosok nem vehetnek részt a viadalon.

A férfi teniszezők világranglistáján második Danyiil Medvegyev megérti a wimbledoni szervezők orosz és fehérorosz játékosokat kizáró döntését, amelyet ugyanakkor nem tart tisztességesnek. Az orosz játékos a svájci Tribune de Geneve lapnak azt mondta, nehéz helyzetben van a füves pályás Grand Slam-tornának otthont adó All England Club vezetése, de ez a döntés precedenst teremthet, és más sportágakra is kihathat.

„Ezek után hol húzzuk meg a határt? Milyen szabályok szerint zárunk ki versenyzőket? Az ATP-vel is egyeztettünk, és arra jutottunk, hogy mi, teniszezők gyakorlatilag egyéni vállalkozók vagyunk, márpedig az Egyesült Királyságban jelenleg is dolgozhatnak orosz nemzetiségű magánszemélyek” – magyarázta Medvegyev, aki továbbra is bízik abban, hogy pályára léphet az év harmadik nagy tornáján.

A wimbledoni verseny június 27-én kezdődik, a szervezők április végén határoztak arról, hogy az ukrajnai katonai invázió miatt az orosz és fehérorosz játékosok nem vehetnek részt a viadalon.

A döntést a férfi, illetve a női tornákat szervező ATP és WTA is kritizálta,

a két szervezet ugyanis – semleges színekben – továbbra is engedi indulni az érintett versenyzőket.

A 26 éves Medvegyev tavaly megnyerte a US Opent, az ausztrál nyílt bajnokságon tavaly és idén is döntőt játszott, Wimbledonban a legjobb eredménye a tavalyi nyolcaddöntő. Az orosz játékos az utóbbi hetekben sérvműtét miatt nem teniszezett, de éppen kedden, Genfben tér vissza, és pályára lép a vasárnap kezdődő Roland Garroson is.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×