eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Lothar Matthaeus egykori német válogatott labdarúgó (b) Svájc nevét mutatja a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság csoportsorsolásán Dohában 2022. április 1-jén. A világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban.
Nyitókép: Lothar Matthaeus egykori német válogatott labdarúgó (b) Svájc nevét mutatja a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság csoportsorsolásán Dohában 2022. április 1-jén. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

Katar könnyű sorsolást kapott, a németek és a spanyolok összekerültek

Kisorsolták a novemberben kezdődő labdarúgó-világbajnokság csoportsorsolását. Katar könnyű sorsolást kapott, a németek és a spanyolok összekerültek, a brazilok a 2018-ashoz nagyon hasonló négyesben vannak.

A 32 résztvevő válogatottból 29 ismert egyelőre, a további hármat a negyedik kalapba helyezték. Júniusban derül ki, hogy Ukrajna vagy Skócia és Wales, valalmint Az Arab Emírségek vagy Ausztrália és Peru, valamint Costa Rica és Új-Zéland közül ki léphet pályára Katarban, a november 21-én kezdődő tornán.

A sorsolást a Doha Kiállítási és Bemutató Központban tartják, a program látványos műsorral kezdődött. A híres egyiptomi színésznő és énekesnő, Sherihan szól megnyitóbeszéddel az egybegyűltekhez, arab nyelven.

Megismerhettük a hivatalos kabalafigurát, laibot és már azt is tudjuk, hogy al-Rihlának hívják a vb labdáját.

Színpadra lépett az este két műsorvezetője, Reshmin Chowdhury és Idris Elba. Köszöntőjük után meghallgathattuk a világbajnokság (egyik) hivatalos dalát.

Gianni Infantino, a FIFA-t 2016 óta irányító olasz elnök lépett a színpadra, anélkül, hogy a Squadra Azzurra híveinek szívébe tőrt döfnénk, ki gondolta volna – ő biztosan nem –, hogy országa válogatottja nem lesz ott a regnálása alatti első két világbajnokságon. A valaha volt legjobb világbajnokságot ígérte, körülbelül ötmilliárd televíziónézővel és hárommillió helyi nézővel.

Katar emírje, Tamim bin Hamad Al Thani is beszélt, majd Didier Deschamps, a francia válogatott világbajnok szövetségi kapitánya hozta be a színpadra a trófeát. Kis szurkolója kísérte, aki négy éve édesapja nyakában szurkolt a franciák aranyáért.

Közel vagyunk a sorsolás kezdetéhez, Samantha Johnson, Carli Lloyd, korábbi kétszeres világbajnok női labdarúgó és az egykori angol válogatott Jermaine Jenas lépetta színpadra.

Érkeztek a „húzók”, a brazil Cafu, a nigériai Jay-Jay Okocha, a német Lothar Matthäus, az iráni Ali Daei, a katari Ahmed MalAllah, az ausztrál Tim Cahill, a szerb-mexikói Bora Milutinovics és az algériai Rabah Madzser.

A sorsolás

A: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia,

B: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Európai 3-as pótselejtezős (Wales–Skócia vagy Ukrajna)

C: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország,

D: Franciaország, 1-es pótselejtezős (Arab Emírségek vagy Ausztrália–Peru), Dánia, Tunézia,

E: Spanyolország, 2-es pótselejtezős (Costa Rica–Új-Zéland), Németország, Japán

F: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország,

G: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun

H: Portugália, Ghána, Uruguay, Koreai Köztársaság,

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×