eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győztes ausztrál Ashleigh Barty ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6:3, 7:6 arányban győzött az amerikai Danielle Collins ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében Melbourne-ben 2022. január 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt

Váratlanul visszavonul a női világelső, az Australian Open címvédője – videó

A 25 éves ausztrál Ashleigh Bartynak a hazai Grand Slam volt az utolsó tenisztornája – megnyerte.

A női teniszezők világranglistáját vezető ausztrál Ashleigh Barty úgy döntött, hogy 25 évesen befejezi profi pályafutását.

"Visszavonulok a tenisztől. Annyira hálás vagyok mindazért, amit a tenisz adott nekem" – közölte az Instagram oldalára feltöltött videóban Barty. Hozzátette: a sportágtól megkapott minden álmot, és sok minden mást is, de tudja, most van itt a megfelelő idő, hogy lépjen, és más álmokat kergessen.

"Soha, de soha nem fogom abbahagyni a tenisz szeretetét. Ez az életem jelentős része, de úgy gondolom, fontos, hogy az életem következő részét mint Ash Barty ember élvezhessem és nem úgy mint Ash Barty sportoló."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ash Barty (@ashbarty) által megosztott bejegyzés

A 2010 óta hivatásos Barty egyéniben három Grand Slam-tornán diadalmaskodott:

  • 2019-ben a párizsi Roland Garroson,
  • tavaly Wimbledonban,
  • idén pedig az Australian Openen.
  • Összesen 15 versenyt nyert, 305 mérkőzésen győzött és 102-n kapott ki.
  • Párosban 12 tornán, köztük a 2018-as US Openen nyert, a három másik GS-viadalon finalista volt.

Azt követően, hogy január 29-én Melbourne-ben diadalmaskodott az ausztrál nyílt bajnokságon, már egyetlen versenyen sem szerepelt. Március elején közölte, hogy még nem pihente ki magát az Australian Open óta, ezért kihagyja az Indian Wells-i és a jelenleg zajló miami viadalt. Akkor úgy tűnt, hogy április közepén, a Billie Jean King (korábbi nevén Fed) Kupa selejtezőjében folytatja a szezont.

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke köszönetet mondott a játékosnak, aki szerinte inspirálta a fiatal generációt, különösen a bennszülött gyökerekkel rendelkezőket, mint amilyen ő maga is.

"Természetesen nem fogjuk elfelejteni a wimbledoni sikeredet és az idei Australian Opent, amelyen megmutattad, hogy mire vagy képes, ha igazán odateszed magad" - mondta a politikus.

Steve Simon, a női versenyeket szervező WTA vezetője úgy fogalmazott, a Grand Slameken és a világbajnokságokon nyújtott teljesítményével, a világelsőség kiharcolásával Barty a legnagyobb bajnokok sorába emelkedett.

"Minden jót kívánunk Ashnek. Új fejezetet nyit az életében, de tudom, hogy a jövőben is remek nagykövete lesz a tenisznek. Hiányozni fog" - írta a sportvezető.

Az Ausztrál Tenisz Szövetséget irányító Craig Tiley azt mondta, pályafutása egyik csúcspontja volt, amikor januárban a győztes Barty mellett állhatott az Australian Open eredményhirdetésekor, és akkor nem gondolta volna, hogy a játékos három hónappal később bejelenti a visszavonulását.

"Az életben csak egyszer tűnik fel egy olyan valaki, mint Ash. Tiszteletben tartjuk a döntését, és biztos vagyok benne, hogy bármihez is kezd, abban nagyszerű lesz" - fogalmazott.

A kétszeres GS-győztes, volt világelső Simona Halep különlegesnek nevezte játékostársát:

"Mit is mondhatnék? Könnyezek. Ash, kedves barátom, hiányozni fogsz. Különleges voltál és különböztél, csodálatos pillanatokat éltünk át együtt. Mihez kezdesz most? Grand Slam-győztes leszel golfban?!"

Egy másik rivális, a szintén kétszeres GS-bajnok Petra Kvitova a következőt írta:

"Ash, erre nincsenek szavak... Valójában nagyon stílusosan, csodálatos módon távozol a teniszből. Boldog vagyok, hogy egy pályán lehettem veled. A tenisz már soha nem lesz ugyanolyan nélküled! Felnézek rád sportolóként és emberként. Minden jót kívánok neked!"

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×