eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
MILAN, ITALY - OCTOBER 06: Ferran Torres of Spain scores to give the side a 2-0 lead during the UEFA Nations League 2021 Semi-final match between Italy and Spain  on October 06, 2021 in Milan, Italy. (Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)
Nyitókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Olaszország otthon veszítette el 37 mérkőzésen át tartó veretlenségét

A labdarúgó Nemzetek Ligája első elődöntőjében, Milánóban, az olasz és a spanyol válogatott találkozott egymással. A vendégek, elsősorban első félidőbeli jobb játékukkal, 2-1-re nyertek, s ezzel bejutottak a vasárnapi döntőbe. Megszakadt az olaszok 37 mérkőzésen át tartó, világcsúcsot jelentő veretlenségi sorozata.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt alább visszaolvashatják.

A spanyolok sikerükkel visszavágtak a nyári Eb-elődöntőben elszenvedett vereségért, amikor is 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel maradtak alul az olaszokkal szemben.

A csütörtöki, torinói elődöntőben a világelső belgák a világbajnok franciákkal találkoznak, a döntőt és a bronzmérkőzést vasárnap rendezik.

A mérkőzés tudósítása

A két kezdő csapat. Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Bernardeschi, Insigne. Spanyolország: Unai Simon – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Marcos Alonso – Koke, Busquets, Gavi – Ferran Torres, Sarabia, Oyarzabal.

A spanyoloknál bemutatkozik a 17 éves Gavi, aki a valéaha volt legfiatalabb játékosa a la Rojának. Az olaszoknál a milánói közönség kifütyülte a nyáron az AC Milantól a PSG-hez szerződött Gianluigi Donnarummát.

Bármilyen fura is a mai futballban, mindkét válogatott hagyományos szerelésben játszik, a Squadra Azzurra azúrkék, a La Roja pedig vörös mezben.

A spanyolok léptek fel kezdeményezőleg az első percekben. Viszont az első lövés Chiesáé volt, Unaí Simon vetődve védett.

Spanyol helyzet az első negyedóra végén, Bastoni végül blokkolta Oyarzabal lövését. Közben a helyi szurkolók minden labdaérintésénél fütyülik Donnarummát.

A 17. percben Oyarzabal kiválóan adta középre a labdát, Bastoni nem helyezkedett jól, az érkező Ferran Torres pedig 12 méterről a bal sarokba lőtt, 0-1.

Két perc múlva Marcos Alonso a tizenhatos sarkáról leadott lövésébe Donnarumma rosszul nyúlt bele, a kezéről hátra pattant, a kapufára, majd Bonucci bravúrosan kirúgta a berohanó Koke elől.

Az első félidő hajrájának nyitányán Federico Bernardeschi a jobbszélső helyéről lőtt, Unaí Simon bravúrral védett a rövid saroknál. Egy perccel később szép olasz támadás végén Insigne 14 méterről lőhetett, de nem találta el a kaput.

A 42. percben az olasz csapatkapitány, Bonucci megkapta a második sárga lapját, s ezért kiállni kényszerült.

Milánó, 2021. október 6.
Szergej Karaszjov orosz bíró (j) kiállítja az olasz Leonardo Bonuccit (j2) a labdarúgó Nemzetek Ligája elődöntőjében játszott Olaszország - Spanyolország mérkőzésen Milánóban 2021. október 6-án.
MTI/AP/Antonio Calanni
Milánó, 2021. október 6. Szergej Karaszjov orosz bíró (j) kiállítja az olasz Leonardo Bonuccit (j2) a labdarúgó Nemzetek Ligája elődöntőjében játszott Olaszország - Spanyolország mérkőzésen Milánóban 2021. október 6-án. MTI/AP/Antonio Calanni

A 46. percben újabb helyezkedési hibát követett el az olasz védelem, Marcos Alonso labdáját Oyarzabal parádésan emelte át a túlsó oldalra, Ferran Torres pedig ezúttal fejjel vette be az olasz kaput, 0-2.

Gianluigi Donnarumma 37. alkalommal védi a Squadra Azzurra kapuját, s először kapott egy mérkőzésen két gólt. Sőt: egy félidő alatt. Ferran Torres a 21. válogatott mérkőzésén már a tizenegyedik és a tizenkettedik gólját is megszerezte. A spanyol válogatottban a legutóbbi három meccsén négy gólt szerzett, s a harmadiknak még nincs is vége. Mesterhármasig eddig egyszer jutott, a németek ellen, tavaly november 17-én.

Roberto Mancini váltott a szünetben, beállt Giorgio Chiellini a védelembe. Bernardeschi lett a csere „áldozata”.

Nem lesz Ferran Torresnek mesterhármasa. A 49. percben lement, talán megsérült, nem szokás ilyen kevéssel a félidő kezdete után cserélni. A 18 éves Yeremi Pino állt a helyére.

Egy spanyol statisztika szerint Ferran Torres legutóbbi hét a spanyol válogatott mezében kapura küldött labdájából hat gól született.

Az olaszok támadgatnak, eredmény nélkül. Mancini megpróbálja frissíteni a csapatot, kulcsembereket hozott le, Verrattit, Insignét, igaz, ma egyiknek sem ment. Moise Kean és Manuel Locatelli állt be.

Oyarzabal, aki eddig két gólpasszt adott, maga veszélyeztetett fejjel, kicsit elvétette a jobb sarkot.

Jorginho is lement, Pellegrini váltotta. Folyamatosan cserélnek a csapatok.

A 77. percben Marcos Alonso ziccerből lőtt, Donnarumma nagy bravúrral védett.

A 82. percben egy spanyol szögletből indult Chiellini fejesével az olasz kontra. Chiesa végigvitte, aztán tökéletesen kiszolgálta Pellegrinit, aki szépített, 1-2.

A hosszabbítás hetedik percében véget ért a mérkőzés, 2-1-re nyertek a spanyolok, s bejutottak a döntőbe. A másik elődöntőben holnap a francia és a belga csapat találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×